Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Вдъхновен ФК „Козаро“ разгроми СК „Рилец“ (Говедарци)

Футболният отбор на ФК „Козаро“ постигна категоричен успех в едно от дербитата на 3-ия кръг на А ОФГ София – Изток. Ботевградчани демонстрираха чудесно представяне и видимо преобразени от последното си домакинство, се наложиха над своя съперник СК „Рилец“ (Говедарци) с разгромното 5:1.  Двубоят противопостави два от най-стабилните отбори в групата, което от своя страна бе достатъчна мотивация за тях да покажат най-доброто от себе си. Определено днес тимът на ФК „Козаро“ надигра своя съперник и още от първата минута пое инициативата, като не изпусна нещата от своя контрол до самия край.

Силно първо полувреме за домакините бе в основата на разгрома. „Оранжевите“ показаха с първите си атаки, че ще гонят победата на всяка цена. Много по-активни в нападение бяха футболистите на ФК „Козаро“, които още в първите минути от срещата създадоха неприятности за отбраната на гостите. В 9-ата минута опасен удар на Радослав Зарев предизвика спасяване на противниковия страж. Само 5 минути по-късно обаче, вратарят на „Рилец“ се наложи да вади топката от мрежата си. Капитанът Радослав Зарев изведе младия Светослав Косаков по лявото крило, който проби мощно и в последствие извади топката за Петър Станев. Нападателят на ботевградчани се размина с кълбото, но при удара на Радко Асенов бе на точното място, за да вкара и да даде аванс на своя тим – 1:0. Отборът на ФК „Козаро“ продължи с находчивото си представяне в нападение и активно преследваше второ попадение. В 21-ата минута логичното се случи и домакините удвоиха преднината си след гол на Светослав Косаков, който получи чудесно прострелно подаване след пробив на Мартин Методиев отдясно – 2:0. С едва първото си опасно положение на своята сметка, гостите от „Рилец“ (Говедарци) намалиха изоставянето си в 38-ата минута след гол на Васил Драганов от границата на наказателното поле – 2:1. До края на полувремето обаче футболистите на ФК „Козаро“ не останаха безучастни към случващото се и отговориха подобаващо с нов гол във вратата на съперника си. Капитанът Радослав Зарев оплете топката в мрежата след майсторско изпълнение от пряк свободен удар миг преди края на полувремето – 3:1. Именно при този резултат двата тима се прибраха в съблекалните за глътка въздух на почивката.

След като сблъсъкът бе подновен, темпото на играта спадна рязко. Футболистите на ФК „Козаро“ контролираха владението на топката, като не отстъпваха инициативата. В средата на полувремето гостите останаха с човек по-малко заради втори жълт картон на техен футболист. Именно с това бе сложен и края на надеждите за отбора на СК „Рилец“ (Говедарци), който така или иначе с нищо не показа, че е допъл за победата. Съвсем резонно, в края на мача цифрите бяха променени на два пъти. Първо в 81-ата минута Пламен Спиров подаде за Светослав Косаков, който необезпокояван заби втория си гол за 4:1. Финалният пирон в ковчега на гостите заби Радко Асенов в добавеното вреем. Той бе намерен с чудесно центриране от Светослав Косаков, а в последствие мощният му удар прониза мрежата за 5:1.

Във временното класиране „козлите“ се намират на 3-то място с 2 победи и 1 загуба и голова разлика от 10:3. След красноречивата победа отборът на ФК „Козаро“ навдига погледа си към следващия важен сблъсък. Ботевградчани се изправят в местното дерби срещу 2-ия в класирането ФК „Ракитин“ (Трудовец) на 3 октомври от 16:00 ч. на стадион „Ракитин“ в Трудовец.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *