Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Отлично представяне на таекуондистите от „Сунг-Ри“ Ботевград

Поредният успех на клуб „Сунг Ри“ Ботевград в първия турнир по олимпийско таекуондо, провел се след началото на пандемията от COVID-19 вече е факт.

Провеждането на този турнир бе в чест на основоположника на таекуондо в България – д-р Валерий Найденов. В него взеха участие над 300 състезатели, като ботевградският клуб бе представен от 8 атлета, които завоюваха 6 медала, от които 4 златни, 1 сребърен и 1 бронзов. В една от категориите при децата жребият за съжаление отреди двама от Сунг-ри – Цветослав Джезов и Методи Методиев, да се изправят един срещу друг в първия си мач и така меделите станаха с един по-малко. След зрелищна битка Цеци Джезов продължи напред в последствие завоюва бронза.

Златните ни медалисти са:

Кристиян Златев, който бе преместен да се състезава при мъжете в тежка категория, където по безапелационен начин прегази противниците си, един от които с технически нокаут.

Митко Стойнов направи страхотна тактическа игра и без затруднение грабна златото. Георги Йорданов надигра всичките си противници и заслужено се окичи със злато. При най-леките деца Красимир Гетов изигра перфектно своите срещи и стана шампион. 

При кадетите Сашо Георгиев сред голяма конкуренция показа много добра форма,като на финала не отстъпи на противника, но проблем с екипировката му попречи да вземе злато и завърши втори.

Мартин Маринов показа страхотни умения и беше буквално на косъм от влизането в медалите. Въпреки това той не се прибра с празни ръце, тъй като спечели 3то място в конкурса за рисунка под наслов „Таекуондо през детските очи“.

Такова бе представянето на таекуондистите от „Сунг- Ри“ Ботевград, които въпреки условията на пандемия не спряха да тренират усилено!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *