Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

ТПГ „Ст. Панчев“ получи ваучер на Фондация „DJIN HAS”за обновяване на материално-техническата си база

Днес учениците и учителите на ТПГ „Стамен Панчев“-Ботевград бяха удостоени със стипендия на Фондация „ DJIN HAS”. Пламeн Касабов, представител на фирма „TEXIM”- България, връчи ваучер на стойност 7,5 хил. долара  –  дарение на „ DJIN HAS”. Фирма TEXIM”- България  е еклузивен дилър на металорежещите   машините  „HAS Automasion”.

Дарението е по повод осъществена процедура на ТПГ „Стамен Панчев“ по кандидатстване през сайта на фондацията за финансиране на технологично обновление на  техническата си база. Учебното заведение е одобрено за получаване на стипендия за закупуване на инструменти и приспособления за машини.

„Идеята е фондацията да спонсорира училища и организации в целия свят. С тези  средства искаме да дадем възможност да се подобри атмосферата в училище и да се подобри материално-техническата база, което да гарантира високо ниво на обучение в професионалните училища в страната. Предполагам, че знаете, че машиностроенето в България се развива динамично и има нужда от вас като кадри. Вие трябва да бъдете добре подготвени, за да отговорите на нуждите на работните си позиции, след като излезете от училище. Разбира се много знания ще получите след като започнете работа, но тук е мястото, където ще получите основите“, заяви  Пламен Касабов. Той  пожела упоритост, здраве и късмет на 12-класници и изрази надежда, че ще успеят бързо и лесно да намерят своето място в бранша, след като излязат от вратите на училището.

Зрелостникът Васила Любчов   сподели, че неговата специалност е много интересна и предизвикателна. Според него тя я дава много възможности на младите за бъдещо развитие.

Директорът Цонка Докова изказа благодарност за щедрото дарение и за това, че професионалното училище е част от света. Тя връчи  благодарствен адрес от името на училищното ръководство и учениците . В него се казва „Изказваме искрената си признателност за проявената съпричастност и желание да подпомогнете една бъдеща кауза- финансиране на защитени специалности в областта на машиностроенето и насърчаване на професионалното образование на младите хора в България. Благодарим ви не само за подкрепата, а и за това че придадохте един нов смисъл на благотворителността, като обърнахте поглед към формирането на бъдещите професионалисти“, каза директорът. Тя запозна гостът със специалностите, по които се обучават учениците – телекомуникации, автотранспорт и машиностроене.

Визитата на Пламен Касабов в ТПГ „ Стамен Панчев“ бе съпроводена с посещение на всички работилници, където учениците усвояват професионални знания – шлосерство, стругарство, автотранспорт, заваряване.

 По време на посещението директорът Цонка Докова запозна гостът с успехите на учениците – спечелените  областни и национални състезания по автотранспортна техника. Тя изтъкна, че именно тези успехи са дали възможност учениците на професионалната гимназия да бъдат   приети  в университети без приемни изпити – Технически университет Габрово и Минно-геоложки – София.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *