Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

ФК „Козаро“ взе скалпа на „Ботев“ (Ихтиман) за Купата на АФЛ след вдъхновящо представяне и разгром

Отборът на ФК „Козаро“ се оказа костелив орех за третодивизионния тим на „Ботев“ (Ихтиман). Не само че се представи повече от достойно, но отборът на Любомир Божанков постигна забележителна и разгромна победа с 5:1 над иначе стабилния си опонент. Представянето на „козлите“ бе вдъхновяващо и бе абсолютен пример за цялостната метаморфоза, която е сполетяла отбора след загубата от „Левски“ (Елин Пелин) на старта на първенството в средата на септември. В герой за ботевградчани се превърна Светослав Косаков, който изнесе пореден силен мач и заби хеттрик. За победата редовния си гол от пряк свободен удар предостави капитанът Радослав Зарев, а крайният резултат оформи Мартин Методиев. Двубоят бе част от Първия етап за Купата на Аматьорската футбола лига и се игра на стадион „Герена“ в Ботевград.

Домакините подходиха с респект към съперника си, който пък от своя страна очаквано контролираше събитията на терена през дебютните минути. Гостите разиграваха спокойно, докато „оранжевите“ бяха добре позиционирани в своята половина и дебнеха на контраатака. В 29-ата минута се отдаде чудесна възможност за отбора на ФК „Козаро“. Анатоли Димитров се пребори за позиция след дълга топка, при което се озова очи в очи с вратаря, но ударът му бе в обсега на противника. Гостите отговориха с опасен удар в 35-ата минута, когато се наложи вратаря Любомиров да се намесва ключово. Моментът за футболистите на ФК „Козаро“ настъпи в 39-ата минута. Тогава Любомир Кирилов открадна топката в предно поле, след което подаде за Светослав Косаков. В последствие за острието на ботевградчани не бе проблем да елиминира двама противникови играчи и да забие топката с рикушет в страничния стълб – 1:0. Радостта обаче бе бързо потушена, след като в 43-ата минута гостите възстановиха паритета след центриране от корнер и неспасяем удар с глава – 1:1.

Малко преди да бъде даден краят на полувремето, головата машина на ФК „Козаро“ Светослав Косаков отново поведе своя отбор към победата. Младият талант се разписа след добре изпълнен пряк свободен удар по земя, при който противниковият страж пропусна топката в близкия си ъгъл и не можа да реагира адекватно – 2:1. Именно при този резултат отборите се оттеглиха на почивката, а психологическото предимство бе изцяло в полза на домакините.

След подновяването на играта мачът премина в друго русло. Втората част започна с опасна атака за гостите, които съвсем спокойно можеха да изравнят, но тогава късметът покри ботевградчани. В 56-ата минута настъпи и повратната точка в срещата. Тогава гостите от Ихтиман получиха правото да изпълнят дузпа след спорно отсъждане в тяхна полза. Съдбата обаче си знаеше работата и при изпълнението на наказателния удар топката рикушира в напречния стълб, а цифрите се запазиха. Именно тогава сякаш дойде притокът на енергия за отбора на ФК „Козаро“. В 62-ата минута Светослав Косаков реализира своя хеттрик и направи първата важна крачка към победата. Бързоногото крило на „оранжевите“  се възползва от изритана топка, която прескочи вратаря и след това вкара топката безпроблемно за 3:1. Няколко минути по-късно играчите на „Ботев“ (Ихтиман) отговориха с две опасни ситауции в своята сметка, но късметът отново покри домакините. Вместо това в 77-ата минута мачът отиде към разгром. Капитанът Радослав Зарев се отчете със своето ювелирано изпълнение и прати топката в горния десен ъгъл на вратаря след чудесно изпълнен пряк свободен удар – 4:1. Финалният пирон в ковчега на гостите заби Мартин Методиев, оказвайки се на точното място след подаване на Анатоли Димитров – 5:1.

В следващия кръг от Купата на АФЛ, тимът на ФК „Козаро“ ще срещне „Сливнишки герой“ (Сливница) по пътя към определянето на първенеца в София област. Преди това, в неделя (11 октомври) възпитаниците на Любомир Божанков приемат на своя земя ОФК „Костенец“ в пореден важен сблъсък от А ОФГ София – Изток.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *