Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Дванадесети меден фест бе открит в Ботевград

За дванадесета поредна година в Ботевград днес бе открит меден фест. Церемонията се състоя от 10.00ч пред НЧ „Хр. Ботев“ Ботевград. Водосвет за здраве и благополучие на всички пчелари от общината отслужи Архиерейският наместник – отец Борис Петров. Той пожела на пчеларите догодина резултатите да бъдат много по-добри, за да се компенсира тазгодишната загуба. Отец Борис пожела „Честит празник“ на всички пчелари.

За съжаление тази година природата не бе благоприятна за работата на пчеличките. Това отбелязаха двамата водещи – ученици от ПГТМ“ Христо Ботев“ Ботевград. Получиха са незадоволителни резултати, с малки изключения. Пчеларите все пак успяха да подготвят празника и тази година. Те изказват благодарност на общинското ръководство и на кмета, за оказаното съдействие.

12-ият меден фест в Ботевград бе открит от председателя на Пчеларско дружество “ Димитър Панчев“ Ботевград – господин Румен Цветков.

„Уважаеми съграждани, днес мога само да кажа, че природата наистина показа своя каприз и ние можем само и единствено да се съобразяваме с нея. За своя 30-годишен опит в пчеларството такава година не си спомням.Въпреки това ние не съжалявам за нищо и сме горди, че сме постигнали тези резултати, независимо от трудната година“. Цветков пожела на своите колеги здраве, успешна продукция и да се множат в пчелните им семейства.

Заради мерките, поради коронавируса, тази година празнична програма нямаше.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *