Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

ФК „Козаро“ се сгромоляса срещу ОФК „Костенец“, децата от школата с първа победа

Отборът на ФК „Козаро“ записа втората си загуба на свой терен от началото на кампанията. Ботевградчани се сгромолясаха насред своята крепост срещу ОФК „Костенец“ и загубиха с 0:1. „Козлите“ бяха в тотален унисон с последните си няколко изяви и предложиха слаба продукция, като пропуснаха да се разпишат за първи път от доста време насам. За последно Футболистите на ФК „Козаро“ изиграха мач без да вкарат гол преди почти една година, на 16 октомври 2019 г. За сметка на загубата на мъжкия отбор, то децата U14 постигнаха първата си победа. Днес малките футболисти на ботевградския клуб спечелиха с 3:1 срещу ФК „Левски“ (Долна баня). В събота пък най-малките „козлета“ U8 победиха с категоричното 6:1 „БГ7“ –  школата на известния български футболист Благой Георгиев.

 Дербито на 5-ия кръг от А ОФГ София – Изток се игра днес (11 октомври). Високите очаквания към срещата не бяха съвсем оправдани. В голяма част от двубоя напрежението властваше на стадион „Герена“ в Ботевград, отстъпвайки на чисто футболните елементи. Отборът на ФК „Козаро“ беляза лош старт. Домакините бяха припряни в действията си в дебютните минути и често бъркаха. Гостите от Костенец започнаха далеч по-уверено и бяха отборът, който създаде повече неприятности за състава на ботевградчани. „Козлите“ опитваха на свой ред да застрашат вратата на съперника, но изработените ситуации от тях нямаха завършен вид, за да успеят. В 27-ата минута Радко Асенов се отличи с хубав пробив отляво, при което стреля опасно близо. Малко по-късно пристигна и най-чистото положение за гостите. Тогава вратарят на ФК „Козаро“ Любомир Любомиров се отчете с двойно спасяване след удар от дистанция и добавка, а в последствие бе фаулиран. Това до известна степен също подклади напрежението по трибуните и на терена. До края на полувремето цифрите останаха заковани на нула.

В средата на второто полувреме отборът на ОФК „Костенец“ получи дузпа в своя полза, която превърна в гол и поведе в резултата. В 66-ата минута дойде и подобаващ отговор от страна на ФК „Козаро“. Домакините отвърнаха на удара с прекрасно изработена ситуация от Светослав Косаков, който отклони за съвсем забравения Анатоли Димитров. Той от идеална позиция обаче не успя да преодолее вратаря, който спечели овациите със зрелищно спасяване. Заключителните минути от срещата също бяха напрегнати. В края на мача отборът на ОФК „Костенец“ можеше дори да затвори мача, но гредата помогна на ботевградчани. В добавеното време Светослав Косаков стреля опасно от пряк свободен удар с надежда да възстанови поне равенството, но вратарят на ОФК „Костенец“ изби. Въпреки че гостите останаха с човек по-малко в края на двубоя, натискът и усилията на ФК „Козаро“ не бяха възнаградени и в крайна сметка „оранжевите“ преклониха глава и загубиха.

В следващата си изява отборът на ФК „Козаро“ обръща погледа си към Купата на АФЛ. Ботевградчани се изправят срещу ФК „Сливнишки герой“ (Сливница) в сряда (14 октомври) от 16:00 ч. на „Герена“ в Ботевград.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *