Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Фатална грешка лиши ФК “Козаро” от нов пробив за Купата на АФЛ

Отборът на ФК ”Козаро” отпадна безславно от турнира за Купата на Аматьорската футболна лига. Днес възпитаниците на Любомир Божанков отстъпиха на треродивизионния “Сливнишки герой” (Сливница) с 1:2. Ботевградчани изиграха един добър мач, в който играха като равен с равен. Домакините поведоха в резултата чрез Любомир Кирилов 8 минути след началото на второто полувреме. “Козлите” задържаха аванса си до 78-ата минута, когато гостите възстановиха паритета. Фатална грешка буквално в последната минута лиши отбора от възможността да стигне поне до дузпите. Отборът на ФК ”Козаро“ вече заслужено мечтаеше и съсредоточаваше вниманието си към изпълнение на наказателни удари. При наглед съвсем безобидна ситуация, противников играч центрира топката след пробив в дясната зона на ботевградчани. Вратарят Любомир Любомиров не направи добър контакт с топката и тя му се изплъзна изпод ръцете, а след това играч от състава на “Сливнишки герой” безпроблемно вкара. Така мечтата за местно дерби между ФК ”Козаро” и ФК ”Балкан 1929” на финала за определяне на областен първенец угасна по нелеп начин.

  Чисто футболно отборът на домакините изигра един добър мач в тактически план. Съвсем очаквано “козлите” действаха много предпазливо и бяха добре организирани в защита, действайки на контраатака. В състава на “Сливнишки герой” пък личаха доста юноши на клуба, които съдържаха добра експлозивност и затрудняваха отбраната на ботевградчани с непрестанни пробиви по крилата. Тимът на ФК ”Козаро” умело изчака първата си възможност, която се откри в 19-ата минута. Мартин Методиев получи пас от Светослав Косаков, след което си изработи позиция за удар, но се засуети с крайното решение и в крайна сметка изпусна момента да дръпне спусъка. Така се размина без последици. 2 минути по-късно гостите отвърнаха с удар от дистанция, който бе избит над гредата от вратаря Любомиров. В 26-ата минута “Сливнишки герой” отново пробва късмета си от далеч, но кълбото рикушира в горната греда. До края на полувремето се размина без опасни ситуации и съответно без промяна в цифрите.

След почивката настъпи и моментът на ФК ”Козаро”. В 53-ата минута Любомир Кирилов се възползва от грешка в защитата на гостите, открадна топката и реализира за 1:0. Логично отборът на “Сливнишки герой” не остана безучастен към ситуацията. Гостите стовариха доста от наличния си ресурс в нападение върху плещите на “козлите”. Домакините дори можеха да подпечатат успеха си в средата на полувремето. Светослав Косаков надбяга защитата и премина покрай вратаря с топката, но после не можа да намери целта. На няколко пъти тимът на “Сливнишки герой” създаде отлични положения, но по една или друга причина топката не се озова в мрежата на “оранжевите”. Това обаче бе неизбежно в 78-ата минута. Футболистите на ФК ”Козаро” допуснаха изключително елементарен пробив отляво, при който бяха елиминирани двама играчи. След последвалото центриране десният бранител Петър Станев бе надскочен, а при ударът с глава топката се оплете в мрежата зад Любомиров, чиято намеса също не бе на ниво. Въпреки това ботевградчани показаха характер и стиснаха зъби до края. Мачът съвсем спокойно отиваше към дузпи, когато всичко претърпя провал. Редовното време бе към абсолютния си край, когато гостите стигнаха до пълен обрат. Попадението дойде като гръм от ясно небе. След слабо и неточно центриране, вратарят Любомиров подцени ситуацията и бързайки да улови топката стори точно обратното. Стражът изпусна кълбото и го подари на съперника, който грабна с двете ръце този подарък и отбеляза. Миг преди последния съдийски сигнал Светослав Косаков можеше да направи драмата пълна след хубав пробив отдясно, но ударът му бе далеч от целта. Така въпреки достойното си представяне, отборът на ФК ”Козаро” преклони глава и се размина с местно дерби в следващия кръг, което щеше да бъде истински празник за футбола в Ботевград.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *