Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

ОДМВР: Разкрити престъпления

Самоковец е обвинен за причиняване на средна телесна повреда.

След приключване на процесуално-следствените действия по разследване, проведено от служители на РУ-Самоков, 34-годишен жител на града е привлечен в качеството на обвиняем за извършено престъпление по чл. 129, ал.1, вр. ал.2 от НК. Чрез нанасяне на удар с тръба по главата той причинил на свой съгражданин черепно-мозъчна травма, контузия на мозъка и счупил лявата му ябълчена кост. Делото е приключено с мнение за предаване обвиняемия на съд.

26-годишен от с. Вакарел отива на съд за хулиганство и съпротива спрямо полицейски служители.

В РУ-Ихтиман е проведено разследване по досъдебно производство, образувано срещу 26-годишен мъж от с. Вакарел за извършено от него грубо нарушаване на обществения ред, придружено с демонстративно пренебрежение към достойнството, физическата и лична неприкосновеност на полицейски служители при изпълнение на служебните им задължения. Той псувал и обиждал униформените, отказвал да изпълни разпорежданията им, опитал да предприеме физическа саморазправа с тях и оказал яростна съпротива при задържане. След доклад на събраните доказателства в районната прокуратура извършителят е привлечен като обвиняем за престъпление по чл. 325, ал.2, вр. ал.1 от НК и делото е приключено с мнение за съд.

Годечанин отива на съд за шофиране след употреба на алкохол.

В РУ-Годеч било образувано бързо производство срещу криминално проявен и осъждан местен жител, засечен от полицейските служители в с. Ропот да шофира лек автомобил „Рено Клио“ с 2.76 промила алкохол. След приключване на действията по разследването 37-годишният водач е привлечен в качеството на обвиняем и делото е изпратено в Районна прокуратура-Костинброд с мнение за съд.

Пътен инцидент:

Около 20.55 часа на 14 октомври в РУ-Костинброд постъпил сигнал за пътнотранспортно произшествие на пътя между селата Петърч и Храбърско. На местопроизшествието е извършен оглед. По първоначални данни е установено, че пешеходец, движещ се по пътното платно, е било ударен от  лек автомобил „Мерцедес“, вследствие на което е починал. Водачката на лекия автомобил е задържана за срок до 24 часа. Тествана е на място с дрегер, отчел отрицателен резултат. По случая е образувано досъдебно производство.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *