Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Общо 60 са заболелите от COVID 19 в община Ботевград, от тях 8 са новите случаи

Осем нови случаи на заразени с коронавирус в община Ботевград, са регистрирани в Националната информационна система. Това съобщи за botevgrad.news Стефка Граматикова – Секретар на община Ботевград. Новите случаи са регистрирани от събота (17 октомври) насам. Ден преди това бяха регистрирани 14 нови случая през месеца.

Към момента броят на активните заразени с COVID 19 от общината е общо 20. От тях един е хоспитализиран, а останалите са на домашно лечение.

Статистиката сочи, че заболелите от коронавирус през октомври са 11 от Ботевград и 9 от Трудовец. По полов признак 8 са жени и 12 са мъже, като възрастовия диапазаон обхваща заразени от 34 до 71 години.

По повод случая на заразената учителка в Детска градина „Слънце“, г-жа Граматикова обясни, че тя се намира под карантина извън пределите на община Ботевград. Още в събота Община Ботевград е изпълнила указанията на Районната здравна инспекция – София област, като двете лелички и двете учителки заедно с цялата група в детската градина, са изолирани под карантина.

В национален мащан 1024 са новодиагностицираните с COVID-19 лица за изминалото денонощие. През последните 24 часа са направени 4406 PCR теста. Доказаните случаи на новия коронавирус в България са общо 30527. От тях 12366 са активни. Излекуваните лица са 17153. През последното денонощие са регистрирани 210 от тях.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *