Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Община Ботевград ще кандидатства по програма „Топъл обяд у дома в условията на извънредна ситуация“

Общинскитв съветници в Ботевград предстои да дадат съгласие Община Ботевград да кандидатства с проектно предложение по Процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG05FMOP001-5.001 „Топъл Обяд“ по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане.

Намерението на Община Ботевград да кандидатства по процедурата е по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане, изцяло финансирана по проекта, която се явява продължение по Целевата програма „Топъл обяд у дома в условията на извънредна ситуация“. В условията на извънредна епидемична обстановка, предоставянето на топъл обяд се оказа в голяма помощ на най-уязвимите и бедни хора да продължат да имат храна, която да могат да получават и в дома си. Това са мотивите на вносителя – кметът Иван Гавалюгов.

Община Ботевград има осигурено финансиране в размер на 2,50 лв. на човек на ден за предоставяне на безплатен топъл обяд на 170 лица в рамките на работните дни до 31.10.2020 г. и с цел да не се допусне прекъсване на предоставянето на услугата, същата може да бъде продължена по гореописаната процедура до 28.02.2021г., като се очаква да продължи по новия програмен период.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *