Поставят „Синя зона“ и на ремонтирания паркинг зад магазин „Фреш“ в Ботевград

Към настоящия Общински съвет – Ботевград е определил места с режим на краткотрайно паркиране „Синя зона“ на територията на града, по схема – предложение, обхващаща бул. „България“ от ул. „Акад. Стоян Романски“ до ул. „Гурко“. Това стана на 28.02 2019 г.

Живущите в блок „Мургаш“, на пл. „Освобождение“ №5, бл. 60 предлагат да се разшири обхвата на „Синята зона“, като се включи и ремонтирания паркинг в околоблоковото пространство.

С оглед обстоятелството, че с настоящото се засягат правата на неограничен брой правни субекти, се проведе процедура по смисъла на чл. 66 от АПК за уведомяване относно предстоящото издаване на общ административен акт. Производството по издаване на общия административен акт се оповести чрез средствата за масово осведомяване (официален сайт на Община Ботевград) на 25.09.2020 г, се съобщава в Докладната записка, която предстои да бъде гласувана в Общински съвет-Ботевград.

Цели, които се поставят с процедурата:
С определяне на местата с режим на кратковременно платено паркиране „синя зона“: ще намалее автомобилният трафик в централната градска и ще се обособят паркоместа (в режим за кратковременно платено паркиране „Синя зона”, с решение на общинския съвет може да се въвежда режим на платено преференциално паркиране на ППС по постоянен или настоящ адрес на собствениците или наемателите им на обособени жилищни имоти) за живущите в този район.

Повече информация:

https://botevgrad.bg/ads/view/uvedomlenie-za-opredelyane-na-mesta-s-rezhim-na-kratkotrayno-parkirane-sinya-zona-na-teritoriyata-na-obshtina-botevgrad-1531

1 thought on “Поставят „Синя зона“ и на ремонтирания паркинг зад магазин „Фреш“ в Ботевград

  1. Ограничават паркирането в центъра! Защо никой не поглежда ул.“патриарх Евтимий“ над бул.“цар Освободител“, кола зад кола и на тротоарите, а на всеки 2-5 секунди хвърчат коли и как не е сгазен пешеходец защото тротоарите са заети! Минете, вижте сами и пишете!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *