Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Трима съветника бяха избрани в състава на комисията за „ин витро“ процедури в община Ботевград

42874871 - caucasian baby in test tube 3d

Трима общински съветника бяха избрани в състава на Комисията за финансово подпомагане на изследвания и процедури „ин витро“. Това са бщинските съветници от БСП д-р Веселка Златева и д-р Марияна Горгачева и д-р Елица Петрова (ПП МИР). Д-р В.Златева бе предложена от колегата си Цветан Миньовски, д-р Марияна Горгачева – от д-р Илин Черняшки (председател на Общински съвет) и д-р Елица Петрова – от Йордан Арбов. Тримата съветника бяха избрани с гласовете на 26 свои колеги.

Според приетия Правилник вчера, Комисията се състои от общо 7 членове, от които 3 представители на общинска администрация, 3 общински съветници, избрани от Общински съвет – Ботевград, и един представител на МБАЛ – Ботевград, специалист по „акушеро-гинекология“.

Освен общинските съветници, в състава на комисията ще влязат още трима представители на общинската администрация и един лекар – акушер-гинеколог в МБАЛ Ботевград. 

Правилника регламентира и средствата, които могат да бъдат отпуснати на лицата, семействата и двойките, живеещи на семейни начала, за финансово подпомагане. Те са в размер до 2000 лв. на заявител, като кандидатства само един от партньорите.

Средствата, предвидени за финансово подпомагане на изследвания и процедури, свързани с „ин витро“, се гласуват всяка календарна година с бюджета на Община Ботевград, по предложение на комисията по този правилник.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *