Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

В сряда ще се тегли жребият за Топ 16 във Фиба Къп

Жребият за Топ 16 във ФИБА Къп ще бъде изтеглен в сряда (3 февруари) 15:00 часа българско време. Припомняме, че Балкан се класира за втори път в историята си за плейофите след като завърши втори в своята група след победи над домакина Бешикташ и шампионана Румъния Орадя. 

Осминафиналите и четвърфиналите ще се играят на елиминационен принцип само в един мач. Срещите от двете фази ще бъдат отново на турнири под формата на „балон“ . Предвидени са общо четири „балона“ с по четири тима в тях. 

Победителите в шесте групи и два втори отбора са поставени, а останалите са непоставени. Балкан е сред непоставените отбори. Според правилата на ФИБА отбори от една и съща група не могат да бъдат съперници в Топ 16, което означава, че Балкан не може да срещне отново Сибиу, както и другия български представител Рилски спортист и Орадя, които също са сред непоставените в жребия. Ето и всички осминафиналисти:

Поставени отбори: 

Ираклис (Гърция)

Прометей (Украйна)

Стал (Полша)
Сибиу (Румъния)

Фрибург Олимпик (Швейцария)

Парма (Русия)

Ирони Нес Циона (Израел)
Днипро (Украйна)


Непоставени отбори:

Реджо Емилия (Италия)
БАЛКАН (България)
Ден Бош (Нидерландия)
Киев (Украйна)
Рилски спортист (България)
Анвил Влочлавек (Полша)
Белфиус Монс (Белгия)
Орадя (Румъния)

Фаза Топ 16 и четвъртфиналите ще се проведат в периода 21-26 март. Предстои в следващите дни да станат ясни и домакините на четирите турнира.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *