Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Исторически музей бе домакин на изнесен урок за Васил Левски

Исторически музей-Ботевград днес бе домакин на урок, посветен на Апостола на българската свобода – Васил Левски. Урокът се води от Радосвета Апостолова – музеен педагог, която приветства 19 ученици във 1,2 и 3-ти класове на ОУ“Васил Левски“ Ботевград. Децата бяха придружени от преподавателите Десислава  Ненчева и Кристина Петкова.

Учениците имаха възможност да научат повече за живота и делото на своя патрон от биографичния филм, който Исторически музей специално бе подготвил за тях.

Във втората част на мероприятието децата взеха участие в изработването на работни листове, отговаряйки на въпроси, след като чуха творба за Левски. След това учениците работиха в тетрадки  „Аз уча за Васил Левски“ , изцяло посветени на Апостола. Помагалата бяха осигурени от Исторически музей, които са закупени от Национален исторически музей „Васил Левски“ – град Карлово. В тях учениците решаваха гатанки, ребуси и кръстословици с тематино предназначение.

Изнесеният уок завърши с рецитал, подготвен от учениците на ОУ“В.Левски“ . В края на събитието Радосвета Апостолова подари на всяко дете свитък със стихотворение, посветено на Левски.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *