Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Д-р Радков от Ботевград: Десетки хиляди повече имунизирани, ако ваксините бяха при нас

dav

Масовата имунизация започна, но стотици общопрактикуващи лекари алармираха, че препарати за тях няма и ваксинирането на пациентите се отлага във времето. Има ли недостиг на ваксини и къде се пропука организацията?

„В Ботевград ваксини няма. Обстоятелствата са едни и същи, може би се пренасочиха ваксините към имунизационните центрове. Масовата ваксинация щеше да бъде с десетки хиляди повече на ден, ако ваксините бяха при личните лекари.“ Това заяви общопрактикуващият лекар д-р Валери Радков в ефира на „България сутрин“.

„Не се случва за първи път, не сме разочаровани, но искахме да допринесем за по-бързото ваксиниране, защото това е спасението„, подчерта лекарят.

По думите му няма напрежение, но изпадат в неприятно положение, когато трябва да обясняват, че ваксини няма, а медиите вече коментират масовата ваксинация.

„Големите градове вероятно също са неприятно изненадани“, посочи д-р Радков и добави: „нямаме инструкции как да пренесем ваксината. Имаме списъци на пациентите, имаме телефоните им, само чакаме да се появят ваксините и да започнем ваксинация“.

Той сподели, че се надява проблемът с недостига на препарати да бъде решен през март.

„Засега пациентите нямат право на избор. Предполагам, че ще работим с AstraZeneca. Аз малко се съмнявам, че всеки ще може да избира каква ваксина да му бъде поставена„, каза още общопрактикуващият лекар.

Източник: bgonair.bg

1 коментар на “Д-р Радков от Ботевград: Десетки хиляди повече имунизирани, ако ваксините бяха при нас

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *