Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

БАЛКАН ПРИЕМА В БОТЕВГРАД ТОП 16 НА ФИБА КЪП

Българският шампион по баскетбол Балкан получи поредно признание от ФИБА. Клубът ще приеме в Ботевград осминафиналите на турнира за Купата на ФИБА Европа. Това ще бъде втори силен европейски турнир в рамките на този сезон, който Ботевград ще приеме след квалификациите на Шампионска лига през септември 2020 година. Турнирът ще се проведе отново под формата на „балон“ с пълна изолация на всички участници.

Надпреварата ще бъде в периода 21-26 март, а съперник на ботевградския тим, воден от Йовица Арсич, е швейцарският Фрибур Олимпик. Вторият осминафинал е между другия български участник Рилски спортист и руския Парма. Победителите от двете срещи ще се изправят на четвъртфинал, който ще излъчи един от участниците за Файнъл 4. Мачовете в „Арена Ботевград“ ще са на 23 и 25 март. 

Припомняме, че за втори път в своята история Балкан достига до полейофите на втория по сила европейски турнир на ФИБА. Първото участие на отбора и единствено дотогава за български тим бе през сезон 2018/19, когато ботевградският тим, воден тогава от Небойша Видич, показа изключително силно представяне в Европа, но бе отстранен драматично от израелския Апоел Холон.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *