Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Как се справят учебните заведения с обучението в електронна среда?! Мненията на директорите на НПГ по КТС-Правец и на ППМГ- Ботевград (ВИДЕО)

Със заповед на министъра на образованието , присъствено в училище ще се обучават по пет випуска от прогимназиален и гимназиален етап едновременно, вместо досегашните три.

В графика за ротация на класовете от 10 май към учениците от 5, 9 и 12 клас в училище да се върнат и тези от 6 и 11 клас, предвижда МОН. Според графика за следващото редуване, което е от 17 май до 4 юни, в училище ще се обучават 6, 7, 8, 10 и 11 клас.

Присъствено ще продължат да учат и учениците от начален етап. Класовете, които при редуването не попадат в графика за присъствено обучение, продължават да учат в електронна среда от разстояние.

Как се отразява он-лайн обучението на учениците и справят ли се с него учебните заведения? Отговор на този въпрос за читателите на Botevgrad.NEWS дадоха двама директори – Николай Сираков (НПГ по КТС-град Правец) и Даниела Колева (ППМГ“Акад.проф.д-р Ас.Златаров“ Ботевград).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *