Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Президентът Радев избира между Стефан Янев и Бойко Рашков за служебен премиер?

Деница Златева и Весела Лечева са членовете на БСП, които президентът Румен Радев смята да покани за министри в служебния му кабинет.

Изборът му обаче трябва да мине през обсъждане и решение на Националия съвет на БСП, както е последното решение на пленума на социалистите.

Освен това Деница Златева ще трябва да напусне ръководния пост в държавното енергийно дружество „Булгаргаз„, където бе назначена от премиера Борисов през август 2020 година.

В публичното пространство вече се завъртяха две имена, които да оглавят служебния кабинет.

Първото е на ген. Стефан Янев, който беше вицепремиер и министър на отбраната в първия служебен кабинет на Радев, а второто е съветникът на президента по правните въпроси Бойко Рашков.

По-вероятно е президентът да избере ген. Янев за премиер.

За Бойко Рашков се говори, че може да оглави и вътрешното министерство. Със сигурност Рашков най-добре знае как да отвори всички чекмеджета на досегашната власт, за да провери документите в тях.

За министър на енергетиката се споменава името на Еленко Божков.

Преподавателят Теодосий Теодосиев е поканен за министър на образованието. Но той досега винаги е бягал от всички политически покани.

„Познавайки работата на държавния глава, служебният кабинет ще бъде съставляван от професионалисти“, обяви политологът Слави Василев, който беше част от екипа на държавния глава.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *