Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Балкан загуби полуфиналната серия от Левски Лукойл

Балкан загуби драматично полуфиналната серия с Левски Лукойл. Тимът на Йовица Арсич изигра изключително оспорван мач, който обаче загуби със 101-103 , а с него и серията с 3-1 победи. Нашите водеха с 16 точки в третата част, но за няколко пъти допуснаха серия 15-2 и след излючително драматична последна част с множество обрати, Балкан отстъпи. Решаваща роля имаше Венци Петков, който вкара няколко ключови тройки в края. Секунди  преди края разликата падна на 2,3 точки, но нашите не успяха да направят обрат.

Ботевградчани ще играят финал за 3 място срещу Академик Пловдив. Срещите започват на 18 май като в тях се играе до 2 победи от 3 мача.

Срещата започна изключително оспорвано с няколко смени на водачеството в първия период. Левски поведе с 4-8, но Балкан отвърна със серия 7-0, за да обърне при 11-8. Бенсън бързо върна предимството на своите. Тройка на Митко изравни за 16-16 като в ответните минути двата тима продължиха да се догонват в резултата. Едва в края на периода след тройка на Божо за 22-21 Балкан задържа аванс по-дълго и след първия период поведе и с най-голямата разлика от 5 точки (26-21).  Балкан вкара 4 тройки в първия период срещу само 1 на съперника, който имаше повече точки от полето – 16 срещу 10 за “зелените”. Балканци започнаха втората част със серия 5-0 да поведат за първи път с 10 (31-21). Нашите продължиха да бележат добре от тройката, за да поведат с 11 на два пъти в частта. Бейзълтън вкара едва втрата тройка от 8 опита на столичани, за да свали втория път голямата разлика. Балкан допусна няколко поредни грешки в нападение, а Левски влезе в добър ритъм. На два пъти Балкан повеждаше с двуцифрена разлика и я губеше като “сините” на два пъти стопяваха на 6. Тройка на Сияни малко преди края върна доброто предимство на Балкан. Именно гардът, който не игра в предишните срещи, се включи много силно във втория период като заедно с Митко Димитров отбелязаха всички точки на домакините във втората част.

Тройка с фаул на Станимир Маринов малко след началото на третата направи за първи път авансът на “зелените” 12 (50-38). Аврамов и Митко също върнаха с по една тройка, за да лишат всеки опит на съперника да намали.  Балкан изцяло диктуваше темпото на терена с добра успеваемост от тройката, но и добро включване на високите играчи под коша и така в средата на периода направи и най-голямата разлика в мача до момента от 16! (62-46). Левски обаче отвърна със серия 15-2 в ответните 2 минути, повечето от наказателната, за да стопи за първи път от началото на 3! точки (64-61). Последва надлъгване от тройката за двата тима като на няколко пъти разликата падна на 3 в края на периода. 30 секунди преди края на периода Венци Петков свали на 1 точка след тройка, а Сияни отбеляза в ответната атака като разликата след третата бе само 3 и на практика мачът започна отначало в последната.

Последната част започна с няколко равенства в резултата. Данчо Минчев даде първото предимство на Левски след забивка 2 минути и половина след началото на четвъртата част за 78-79, а гостите започнаха здрава защита. В този момент един от най-силно играещите за Балкан Митко Димитров натрупа четири фаула и се наложи да излезе. Сиян Чеймбърс вкара тройка в ключов момент, за да върне аванса, а а след него Левски овладя няколко поредни борби в защита. Гостите стреляха изключително добре от фаула. 

Тройка на Тасич за 84-83, а малко след това “сините” отново поведоха. Нашите допуснаха сериозни грешки в нападение в този момент, които позволиха на воденият от Тасич Левски да направи серия 7-0 и да поведе с 84-87. Изключителен Венци Петков вкара нова важна тройка за 84-90 малко повече от 3 минути преди края. Давонтей веднага я върна, за да успокои нещата в лагера на Балкан, но вс епак сините имаха 5 аванс на няколко пъти. Невероятен Митко наниза решаваща тройка за 92-94 минута и половина преди края. Митко излезе за пет фаула минута преди края, но остави сърцето си на терена. 

Минчев изпусна първия фаул и вкара втория за 92-95. Сияни бе фаулиран и вкара само единия за 93-95. Именно Венци попари отново редиците на Балкан за 93-98. 17 секунди разликата бе 2 точки при 97-99. Последваха фаулове като 7 секунди преди края разликата бе 3, а Балкан имаше последна атака след фаул в атака. Сияни бе фаулиран и вкара и двата за 101-102 , но до края гостите удържаха успеха.

ПЪЛНА СТАТИСТИКА.

Божидар Аврамов бе най-резултатен за Балкан с 20 точки, 6 аситенции и 5 борби. 19 и 6 борби имаше капитанът Митко Димитров. Със 17 точи 7 борби завърши Дарко Балабан , а 13 реализира Давонтей Джордан. 

Данило Тасич бе над всички с 25 точки , а 19 точки и 7 борби Христо Захариев. С 16 и 7 борби завърши Кийт Бенсън , Венци Петков също имаше 16, а 15 отбеляза Чавдар Костов.

Изтопник:balkan-basket. com

1 коментар на “Балкан загуби полуфиналната серия от Левски Лукойл

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *