Безстопанствени кучета от съседни общини са установени по ушните им марки

Oбщина Ботевград контролира популацията на бездомните кучета с няколко кампании , проведени през летните месеци, свързани с кастриране, обезпаразитяване и чипиране на безстопаснствените кучета и котки. Част от проблема ще се реши с изграждане на временния приют, който е в напреднала фаза на проектиране, като предстои провеждане на обществена поръчка за избор на фирма-строител и реализация на строителните дейности до края на годината, заяви кметът Гавалюгов. Факт е обаче, че се е увеличил броя на регистрираните и чипирани кучета, отглеждани в домашни условия. Това заяви днес кметът на общината – Иван Гавалюгов. Той съобщи, че в община Ботевград има новопоявили се безстопанствени кучета от населени места на съседни общини. Това е установено по ушните марки. „Как са се озовали тук, не е ясно, но е факт. Върнали сме ги по съответния ред“, заяви кметът на община Ботевград – Иван Гавалюгов.

6 thoughts on “Безстопанствени кучета от съседни общини са установени по ушните им марки

  1. ГОРКИТЕ КУЧЕТА, КОЛКО СА ТЪЖНИ, ИЗОСТАВЕНИ. ТОВА НАЙ-ВЛЯВО Е НАЙ-ХУБАВОТО, ШАРЕНО, ПУХКАВО, КРОТКО. Когато си лежеше при Сариевския блок дори леко се усмихваше. А сега къде са натирени отново , в Правец ли?

  2. Какво са се развихрили злобарите! Няма информация от сериозен източник да са ухапали някого тези кучета. Горките.

    1. От трите кучета при чешмичката едното няколко пъти е залавяно и пускано, от двете кучета на „Гурко“ това с кафяв цвят трети месец е на улицата. От четирите кучета пред Фреш-а три висят там от 2-3 месеца. Имаме служба „Ред и сигурност“ – да си влезе в задълженията. Кметът няма защо да се оправдава с „внесени“ кучета, а да накара шефа на службата да си изпълнява задълженията. И защо нехванаха моториста с пистов мотор?

  3. Кмете, обърни чрез „Обществен ред и сигурност“ нимание на безпризорните кучета в центъра на града: Минава човек край чешмичката на площада – ако е възрастен 3 кучета се хвърлят върху него; на ул.“Гурко“ две кучета се хвърлят върху хората. Пред Фреш-а вече има 4 едри кучета, които често си избират „жертва'“ и засега само лаят, но може да се хвърлят върху някого. Как да разбираме: че някоя служба не си гледа работата или че това са пазванти на МИР?! Това, че съседни общини ни предават техни питомци, не ни грее, хората започнаха вече да хвърлят отровна храна на четириногите.

  4. В София и други цивилизовани европейски държави имаше хубави инициативи за осиновяване на безстопанствени животни _ вместо да купят, да осиновят. И имаше много добри хора, които се погрижиха _ които искат за домашен любимец, а които искат да спонсорират изхранването им в резерват или приют. И да, имаше такива хора, включително известни личности.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *