Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Партия МИР откри днес приятелски футболен турнир

Приятелски футболен турнир  бе открит днес от 10.30ч по инициатива на Йонко Ненчев- кандидат за народен представител от Ботевград и водач за 26-ти Многомандатен избирателен район. Спортно-състезателната проява откри лично председателят на ПП МИР- Симеон Славчев. Турнирът се провежда на игрището с изкуствена трева зад зала „Героги Христов“ в Ботевград.

„Партия МИР съчетава и морала, и инициативността и родолюбието. Не случайно правим този футболен турнир, защото ние всички сме свързани със спорта“ , заяви Славчев. Той припомни, че на Националния стадион „Васил Левски “стои един много хубав лозунг и той гласи: „Спортът за един мирен свят“.

„Спортът дава възпитание, дух и коректност, той обединява! Но спортът дава морал и инициативност“, каза още Симеон Славчев. По думите му турнирът ще стане традиционен в Ботевград. Той изрази благодарност към състезателите на отборите, че се включват в турнира и по този начин подкрепят инициатора на спортното мероприятие – Йонко Ненчев – водач на кандидатската листа за 26 МИР. ‚Ботевград не е само едно прекрасно място за живеене. Ботевград носи и спортният дух , носи и морала“, с тези думи Симеон Славчев даде старт на турнира и посочи, ‚Нека по-добрият победи!“.

Симеон Славчев е юноша във футболния отбор на ФК“Лески“ в периода 1993-1996година. Самият той е присъствал на Световното по футбол в САЩ през 1994 г, когато България става 4-та сила в света на футбола.

Според Славчев изборите на 11 юли ще бъдат първите честни избори в България, защото ПП МИР се е преборила на 100% за провеждане на машинното гласуване. „Това е първата крачка за връщане на нормалността в държавата. Партия МИР върви стъпка по стъпка и надгражда.

Кандидатът за народен представител от Ботевград и водач за 26 МИР Йонко Ненчев също е тясно свързан с футбола. Той играе години наред активно любителски футбол и се изявява особено добре като голмайстор.

ПП МИР ще участва на парламентарния вот с бюлетина номер 9.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *