Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Изборният ден на територията на Софийска област започна нормално

Към 07.00 часа всички избирателни комисии на територията на областта започнаха работа в спокойна обстановка. Преди началото на изборите не са регистрирани сериозни нарушения на обществения ред.

Звената на сектор „Български документи за самоличност“ при ОДМВР- София работят и в днешния ден. От 8.30 до 19.30 часа ще се издават удостоверения (за изгубени/ откраднати/ повредени/ унищожени лични карти и документи с изтекъл срок) с оглед на упражняване на избирателните права на гражданите.

Припомняме, че в изборното помещение не се допускат въоръжени лица и такива, носещи предмети, опасни за живота и здравето на гражданите. Забранява се използването на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника с цел заснемане на начина на гласуване.

Служителите на Министерството на вътрешните работи се намесват за възстановяване на реда, когато това е необходимо и има съответно решение на избирателната комисия.

Предприети са всички необходими мерки за охраната на обществения ред, пожарната безопасност и осигуряване на спокойното протичане на изборния ден.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *