Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Млади таланти от Правец и Ботевград ще участват в XVII Mozart Festival Pravets

             

Амбициозна програма и много изненади очакват публиката на XVII Mozart Festival Pravets, 19-22 август 2021- с поглед към дамите-творци, на сцената на езерото пред хотел РИУ Правец Ризорт, в зала „Правец“ на хотела, в залата на НЧ „Заря 1895“ и на площада пред Община Правец,

Наред с шедьоврите на Моцарт, които традиционно ще звучат под открито небе, нашите почитатели ще имат възможност да се запознаят и с някои съвременни тенденции в оперното изкуство – композиторите Албена Петрович Врачанска и Добринка Табакова, писателката Яна Букова, режисьорът Вера Немирова, цигуларката Лия Петрова и прима балерината Веса Тонова.     

Изразните средства, използвани от творците водят изкуството към нови естетически пространства – това важи за всяка една епоха. Нима Моцарт или Бетовен да не са били новатори за времето си? Ще ми се публиката на нашия фестивал да е в течение на световните процеси, случващи се в наше време.“ – казва проф. Борислава Танева.

Музикалният фестивал е  мащабен културен проект, с който се преодоляват границите и различията, показва се очарованието на симфоничната музика и изпълненията на наши и чужди световно признати оперни артисти, дава се възможност и на най-младите музикални дарования да покажат своя талант.

В програмата на фестивала ще се проведе Концерт-матине на изявени млади таланти от Правец, Ботевград  и гост-солисти от НМУ „Любомир Пипков“ – София. Той ще бъде на 22 август, неделя от 11 часа в залата на Читалище „Заря – 1895“.

Ето кои млади таланти получиха възможност да представят региона: Александър Цветков, Анна Горанова, Андрей Петров, Бояна Борисова, Виктория Илиева, Деяна Янкова, Марина Нинова, Ния Владимирова, Ния Петрова, Цвета Ахчиева и Цвети Лилова.

Да им пожелаем успех и бъдеще на наши и световни сцени!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *