Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Община Ботевград и BTV Media Group със съвместна инициатива за облагородяване на местността „Боженишки Урвич“ на 7-ми август

На 7-ми август, събота, от 9:30 часа екипът на Община Ботевград в партньорство с bTV Media Group инициира акция по почистване и облагородяване на местността „Боженишки Урвич“. В рамките на инициативата малки и големи доброволци ще имат възможност с общи усилия да се погрижат за цялостния облик на района в подножието на историческата крепост в навечерието на Празника на фолклора и Традиционен народен събор на село Боженица, който и тази година ще събере стотици гости.

По време на начинанието ще се боядисват пейки и беседки, ще се подменят кошчета за отпадъци, ще се почиства крепостта „Боженишки Урвич“ и пътеката към нея. Планирано е засаждане на широколистни дръвчета, както и детски кът, в който ще се боядисват къщички и хранилки за птици.

Каним жителите на Община Ботевград да се включат в инициативата, част от социално отговорния проект на bTV „Добрият пример“. Участие ще вземат обичани лица от телевизионния ефир, както и множество малки и големи привърженици на каузата за чиста природа, подкрепени от талисмана Зеленко Зеленков.

Материалите са осигурени от Община Ботевград, а от доброволците се изискват ентусиазъм и добро настроение, за да превърнем съботния ден в своеобразен празник на добрия пример!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *