Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Уникално 3D mapping шоу върху Часовниковата кула (ВИДЕО)

Община Ботевград отбеляза финалния етап на проект „Хетеротопии“ днес от 21:00ч. на пл. „Освобождение“ с аудиовизуален спектакъл, включващ 3D mapping върху Часовниковата кула, светлинно шоу, музика и танци.

В програмата взеха участие Общински духов оркестър – Ботевград и Мажоретен състав към НЧ „Христо Ботев 1884“. След техните изпълнения беше показан тематичен 3D mapping, представящ Ботевград в миналото и настоящето, както и атрактивно светлинно шоу. Ботевградчани имаха възможността да видят кратко видео върху Часовниковата кула, показващо историята на Ботевград и изменения му облик през годините.

Проектът „Хетеротопии“ е съфинансиран от Европейския съюз по линия на програмата за трансгранично сътрудничество Interreg ИПП България-Сърбия 2014 2020. С помощта на проекта бяха разработени туристически атракции и разнообразни културно-туристически продукт в трансграничния регион. Планираните дейности в Ботевград бяха изложба и социализация на Часовниковата кула, реализирано отворено музейно пространство, външно и технологично оборудване на промоционален център. В град Лесковац бе създадена виртуална реалност на постоянни позиции за консервиране на културното наследство, реконструкция и рехабилитация на входа и приземния етаж Националния музей и създаване на информационен център за посетители.

Създадени бяха и съвместни мерки популяризиране на културното наследство на Лесковац и Ботевград – 3D карти, филм за презентиране двата на града като туристически дестинации.

Проектът е съфинансиран от Европейския съюз чрез Програмата за трансгранично сътрудничество Interreg ИПП България – Сърбия 2014-2020 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *