Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Съветниците ще дават съгласие за паралелки с численост на учениците под норматива в общинските училища за учебната 2021/2022г

Във връзка с подготовката за новата учебна 2021/2022 г. в общинска администрация Ботевград постъпиха мотивирани искания за разрешение за функциониране на паралелки под норматива за минимален брой ученици от директорите на общинските училища. Общият брой на учениците, които не достигат за попълване на паралелките е 48.

Исканията са придружени с положителни становища от г-жа Росица Иванова – началник на РУО София- регион, съгласно изискванията на чл.68, ал.8 и във връзка с чл.68, ал.1, т.2 от Наредбата за финансиране на институциите в системата на училищното и предучилищното образование. Функционирането на паралелки с численост на учениците под минималния брой е обусловено от редица социални, географски и демографски фактори.

Предстои на редовното заседание на Общински съвет другия четвъртък съветниците да дадат съгласие за функционирането на паралелки с численост на учениците под норматива за минимален брой в общинските училища за учебната 2021/2022г., както следва:

ОУ „Отец Паисий” – с.Врачеш – 17, от необходими 18 ученици.

ОУ „В. Левски”- с. Литаково – 41, от необходими 51 бр.

ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” – с. Скравена – 38 от 48 бр. по норматив.

ОУ „В. Левски” – с. Новачене – 90 от 118 бр. по норматив.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *