В Ботевград е родена предложената за министър на труда и социалната политика Теодора Пенева (ВИДЕО)

За министър на труда и социалната политика в проектокабинета на Пламен Николов е предложена Теодора Пенева. Тя е родена в Ботевград през 1976г.

Била е депутат в 45-о Народно събрание, избрана от 16 МИР Пловдив – град, член на „Има такъв народ“. Била е част от „Системата ни убива“ и е вземала участие активно в протестите на организацията.

Завършила е Икономика и управление по отрасли – енергетика, инфраструктура и публични услуги в СУ „Св. Климент Охридски“, „Управление на институциите за социална работа“ в СУ „Св. Климент Охридски“, „Международна икономика“ в Пекински университет. 

Била е заместник-директор в Социологическа агенция Китай All China Marketing Research, експерт пазарни анализи в ЕВН България, продуктов мениджър в ЕМИС, главен асистент в БАН – секция „Публични политики и социални промени“ и „Международна икономика“. 

Теодора Пенева има над 17 години практичен и управленски опит в изследванията на пазари, отрасли и сектори, както и в разработката на стратегии за развитие на дейността на фирми в Китай и за развитие на публични услуги в България. 

От 2017 г. работи в системата на БАН и придобива практически опит в стратегически изследвания на национално ниво, в разработката на държавни политики и национални секторни стратегии. Участва в екипа по проект „Изготвяне на национална стратегия в областта на енергетиката“ в частите за потребление, пазар на труда и международен пазар. 

Има опит с управление на проекти, придобит в работата по социологически и секторни проучвания в Китай и самостоятелно ръководене на проекти в България. Също така притежава опит в методите на измерване на енергийната бедност и оценка на различни видове политики за намаляване на енергийната бедност, общата бедност, и политики за сектор социални услуги. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *