Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Всички ученици в община Ботевград минават на онлайн обучение от 21 октомври

Учениците от 1-ви до 12-ти клас преминават към онлайн обучение от 21 октомври, четвъртък, съгласно издадена малко преди 17 ч. заповед на министъра на образованието проф. Николай Денков. Не е прието предложението на МОН и на столичния оперативен щаб най-малките от 1 до 4 клас да продължат присъствено обучение поне до края на тази седмица, за да могат родителите да реорганизират процеса.


Към изцяло електронно обучение шест общини в Софийска област – Ботевград, Своге, Сливница, Костинброд, Етрополе и Горна Малина.


Съгласно издадената вчера, 19 октомври, заповед на министъра на здравеопазването присъствените учебни занятия в училищата следва да бъдат преустановени от утре, 21 октомври. При 750 болни на 100 000 души в община се затварят изцяло училищата и се преминава към дистанционно обучение.


Решенията за затваряне на училища се взимат по общини, обясни Денков.

„През последните две седмици има рязко нарастване на случаите на заразени, от месеци нашата грижа в МОН е да осигурим присъствено обучение, но без да подлагаме на висок риск живота и здравето на учениците и учителите. Министерството на здравеопазването има пълната ни подкрепа, че мерките, които предприема, ще се прилагат в нашата система“, каза Денков.

В момента се актуализират насоките, приети преди 15 септември, за да са в пълно съответствие със заповедта от вчера, като актуализираните насоки ще бъдат утвърдени от двамата министри, за да имат задължителна стойност в системата на предучилищното и училищното образование.

Зеленият сертификат засега не се предвижда да бъде въведен в образотавателната система, потвърди още Денков.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *