Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Реферска грешка не позволи на Правец да си тръгне с точка от Драгоман

Драгоман победи с минималното 1:0 гостуващият ОФК Правец. Мачът обаче можеше да завърши и по друг начин, но в последните минути бе отменен гол за гостите.

На много лошия терен в Драгоман, срещата започна с натиск на домакините, който продължи през цялото първо полувреме. Пропуски за зелените направиха Пол Отофе, Идрис Ба, Ангел Димитров и Димитър Алексиев. Гостите имаха само едно положение в средата на полувремето, но ударът на Цветелин Цаковски не затрудни вратаря Димитров. До почивката резултатът остана непроменен 0:0.

С подновяването на играта Правец се изнесе малко в по-предни позиции, но продължи да предоставя инициативата на домакините. Логичното се случи в 67 минута, когато Идрис Ба откри за Драгоман, след хубав пас на Пол Отофе. Голът не промени развитието на играта и „граничарите” продължиха да са по-активни, а гостите отново имаха епизодични атаки. При една от тях в 87 минута все пак Правец отбеляза гол, но той не бе зачетен след като страничният съдия маркира засада, за която последваха спорове и пререкания. Все пак страстите бяха овладяни благодарение на бързата намеса на охраната, а видеоизлъчването на мача се вижда, че засада няма и голът неправилно е бил отменен. Така резултатът остана непроменен и срещата завърши 1:0.

В следващата си среща, на 31 октомври – неделя от 15:00 часа, Правец ще домакинства на Козаро Ботевград. По същото време в Лакатник Зенит Церово ще посрещне Драгоман. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *