Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Прокуратурата се зае с разследването на катастрофата на АМ Европа

Под ръководството на Окръжна прокуратура-София се води разследване по образувано досъдебно производство за тежък пътен инцидент, при който загина служител на Гранична полиция.

Около 07,20 ч. днес, 03.11.2021 г., на автомагистрала „Европа“ в района на гр. Сливница по направление към гр. Драгоман е настъпило пътнотранспортно произшествие. В хода на изясняване на механизма на инцидента към настоящия момент е установено, че лек автомобил, м. „Фолксваген“, се е ударил в движещия се пред него товарен автомобил с полуремарке. Последвал сблъсък в лявата задна част на камиона на друга лека кола, м. „Пежо“, в която пътували служители на ГД „Гранична полиция“.

Вследствие на катастрофата пътуващият в л.а. „Пежо“ 62-годишен мъж загинал на място. Водачът на колата и другият пътник са транспортирани в болнично заведение.

Образувано е досъдебно производство от следовател в Следствения отдел към Окръжна прокуратура-София за нарушаване на правилата за движение по пътищата при управление на МПС и причиняване на смърт по непредпазливост на едно лице и на телесни повреди.

Водачите на товарния автомобил и на лекия автомобил, м. „Фолксваген“, не са пострадали. Двамата са тествани за употреба на алкохол, наркотични и упойващи вещества, като пробите са отрицателни.

Извършен е оглед на местопроизшествието. Разследването продължава.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *