Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

ПОЗИЦИЯ НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТ НА БСП-БОТЕВГРАД

Общински съвет на БСП Ботевград, на свое разширено заседание, проведено на 17 ноември 2021г се запозна и обсъди писмото на председателя на НС на БСП Корнелия Нинова, с което уведомява членовете, симпатизантите, чрез председателите на Общинските съвети за своето решение за оставка, като председател на НС на БСП.

Позицията във връзка с оставката на председателя на НС на БСП-Корнелия Нинова е следната:

Оценяваме този морален акт  на лидера на БСП, като израз на отговорност и поемане на вина за получените изборни резултати. Същевременно сме на мнение, че този акт в настоящия момент не е полезен ход за Българската социалистическа партия, в предвид нейните отговорности за бъдещото на България, свързани със съставянето на редовно правителство.

За никого не е тайна, че вътрешно-партийните различия, купеният вот от ДПС и Герб, гласовете от Турция в полза на ДПС, Ковид кризата и трудността пред по-възрастните избиратели да гласуват на машина, допринесоха максимално за 4-то ни място в предизборната битка.

Предлагаме Националният съвет да даде мандат на др. Корнелия Нинова да ръководи преговорите с ПП „Продължаваме промяната“ от името на БСП.

Общински съвет на БСП-Ботевград