Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Вижте приоритетните проекти за благоустрояване на Община Ботевград

По искане на Министерство на финансите през октомври 2021г Община Ботевград е изпратила писмо за предоставяне на информация с приоритетните инвестиционни проекти. Искането е било по повод изготвянето на три годишната бюджетна прогноза.

По думите на кмета на общината Иван Гавалюгов тези приоритетни проекти са: Подмяна на водопровода на Ботевград – Етап 2, реконструкция на Централна градска част на Ботевград, подмяна на водопроводите на селата Трудовец и Врачеш, построяване на нов учебен корпус на ППМГ „Акад.проф. д-р Асен Златаров“ Ботевград, ремонт на МБАЛ-Ботевград – блокове 4, 5 и 9 (в момента се ремонтират блокове 1,2 и 3).

Кметът Иван Гавалюгов спомена и други важни за общината проекти. В момента тече процедура по отчуждаване на земи във връзка с проекта по изграждането велоалея между Ботевград и Врачеш. За него има влязъл в сила Парцеларен план и в момента се обезщетяват собствениците на частни земеделски земи. „Съвсем скоро ще имаме разрешение за строеж на велоалеята между Ботевград и Трудовец, който ще включим в проекта за бюджет за 2022 на проекта“, съобщи кметът.

„Надявам се проекта на бюджета за 2022г да влезе поне един етап от всички тези проекти. Важно е да имаме проектна готовност, за да търсим конкретно финансиране. Всички квартали в Ботевград подлежат на благоустрояване“, заяви кметът Гавалюгов. Със сигурност в бюджета на Община Ботевград тази година ще бъдат предвидени средства за осъществяване и на проекта за ремонт на Централната градска част – Етап 1. Той включва пешеходната част на ул. “Гурко“ и бул. 3-ти март“ От сградата на Бюрото по труда до Исторически музей. Проектът ще бъде предоставен в края на този месец.

В началото на февруари предстои за обществено обсъждане на проект за ремонт на целия квартал „Васил Левски“ в Ботевград. Кметът Гавалюгов изрази мнение, че категорично през 2022г ще започна Етап 1 от благоустрояването на квартала. „Има вече едно обществено обсъждане , но то не бе подкрепено от живеещите в квартала с една подписка. Тогава решихме да се съобразим с вижданията на хората и тях сме ги заложили в новото идейно решение“, подчерта градоначалникът.

1 коментар на “Вижте приоритетните проекти за благоустрояване на Община Ботевград

  1. Ще се намерят ли среддства за почистване на коритото на р. Осиковица вв с. Врачеш?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *