Вижте приоритетните проекти за благоустрояване на Община Ботевград

По искане на Министерство на финансите през октомври 2021г Община Ботевград е изпратила писмо за предоставяне на информация с приоритетните инвестиционни проекти. Искането е било по повод изготвянето на три годишната бюджетна прогноза.

По думите на кмета на общината Иван Гавалюгов тези приоритетни проекти са: Подмяна на водопровода на Ботевград – Етап 2, реконструкция на Централна градска част на Ботевград, подмяна на водопроводите на селата Трудовец и Врачеш, построяване на нов учебен корпус на ППМГ „Акад.проф. д-р Асен Златаров“ Ботевград, ремонт на МБАЛ-Ботевград – блокове 4, 5 и 9 (в момента се ремонтират блокове 1,2 и 3).

Кметът Иван Гавалюгов спомена и други важни за общината проекти. В момента тече процедура по отчуждаване на земи във връзка с проекта по изграждането велоалея между Ботевград и Врачеш. За него има влязъл в сила Парцеларен план и в момента се обезщетяват собствениците на частни земеделски земи. „Съвсем скоро ще имаме разрешение за строеж на велоалеята между Ботевград и Трудовец, който ще включим в проекта за бюджет за 2022 на проекта“, съобщи кметът.

„Надявам се проекта на бюджета за 2022г да влезе поне един етап от всички тези проекти. Важно е да имаме проектна готовност, за да търсим конкретно финансиране. Всички квартали в Ботевград подлежат на благоустрояване“, заяви кметът Гавалюгов. Със сигурност в бюджета на Община Ботевград тази година ще бъдат предвидени средства за осъществяване и на проекта за ремонт на Централната градска част – Етап 1. Той включва пешеходната част на ул. “Гурко“ и бул. 3-ти март“ От сградата на Бюрото по труда до Исторически музей. Проектът ще бъде предоставен в края на този месец.

В началото на февруари предстои за обществено обсъждане на проект за ремонт на целия квартал „Васил Левски“ в Ботевград. Кметът Гавалюгов изрази мнение, че категорично през 2022г ще започна Етап 1 от благоустрояването на квартала. „Има вече едно обществено обсъждане , но то не бе подкрепено от живеещите в квартала с една подписка. Тогава решихме да се съобразим с вижданията на хората и тях сме ги заложили в новото идейно решение“, подчерта градоначалникът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.