Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Забавянето в промяната на статута на старото училище във Врачеш е довело до оттегляне на инвеститорския интерес към сградата

„Имаше интерес, който за съжаление остана на ниво интерес, във връзка със забавената процедура по изменението на подробният устройствен план на имота на училището“, каза кмета на общината Иван Гавалюгов.

Идеята на общината е била да се отдели училището от прилежащата му спортна площадка, като сградата да бъде продадена с цел да се ремонтира и в нея да се предоставят на социални услуги, а спортната площадка да остане публична общинска собственост.

На два пъти Община Ботевград получава отказ от Регионалния инспекторат по образованието и от Министерство на образованието за промяна на статута на старото училище във Врачеш.

След подписка, подкрепена от над 300 жители на селото, които настояват имота, в който се помещава старото училище – ОУ“Васил Левски“ да се използва за социални, хуманитарни и обществени дейности, третото поредно искане на Общината получи положително становище от Регионалния инспекторат по образованието.

От десетки години насам сградата на бивщето начално училище „Васил Левски“ в село Врачеш не се използва за образователни цели. Тя е в крайно лошо състояние и съществува реална опасност да се срути. Останките от покривната конструкция застрашават хората, които ежедневно минават покрай нея. Въпреки ограждането на сградата с обезопасителни ленти, деца и младежи постоянно влизат вътре, без да осъзнават, че подлагат живота и здравето си на риск.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *