Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Десетдневка с разнообразни изяви посветени на апостола в ОУ „Васил Левски“-Ботевград

Дните от 09.02 до 18.02. 2022г. в Основно училище „Васил Левски“-Ботевград бяха посвети на неговия патрон. Бяха предвидени и реализирани разнообразни изяви в които всеки ученик да намери своята провокация за участие. Това което обединяваше тези дни бе преклонението пред подвига и безсмъртието на примера на живота и делата на Апостола на свободата.

Във всички класове в начален етап един  учебен ден бе проетно-базирано организиран в тема „Левски завинаги подвиг и пример“ . Във всички учебни часове учениците по различен начин се докосваха до него.

Много часове се проведоха в училищната библиотека, където са на разположение книги-художествена и научна литература посветени на Апостола.

Тържествения  час на класа “Жив във времето”  2 б клас  проведен съвместно с Общинска библиотека „Иван Вазов“- Ботевград. Учениците не само показаха знания, но всеки изпълни стихотворение и изненадаха своите домокини с грижовно подтотвин лапбук.

Вълнение и отговорност в подготовката и участието съпътстваха многото състезателни формати: Конкурси  за рисунка „Моята представа за Апостола“, диктовка, диктовка-краснопис.

Тържествените часове на класа в прогимназиален етап дадоха възможност учениците да покажат знанията си за живота и делото на Левски.

Много емоции имаше при провеждане на викторината в начален етап, посветена на Апостола, проведена в два етапа (1-2кл) и (3-4 кл). Знанията на учениците и желанието им да се изявят „затрудниха“ водещата и журито.

Всеки ден бе съпътстван и със спортни надпревари: „Лъвски скок“, щафетно бягане, щафетни игри, топка над въже, волейбол.

Повече от двайсет ученици от прогимназиалин етап участваха в конкурса за рецитиране на стихове посветени на Левски.

За трета поредна година рециталът – състезание за малките ученици се проведе  с подкрепата на Дамски клуб “Инър Уийл “- Ботевград. Отново гости бяха и децата от дневния център за деца с увреждания. Този път те не само бяха зрители но и взеха участие със стихчета и пяха заедно с учениците .

Повече от 100 ученици от училището се присъединиха   към инициативата на пловдивското СУ „Св. Паисий Хилендарски“, подкрепена от МОН, за едновременно изпълнение на стиховете в над 280 училища на стихотворението „Обесването на Васил Левски“ от Христо Ботев. На 18 февруари, когато се отбелязват 149 г. от гибелта на Апостола на свободата в 12 часа в класните стаи на стотици училища деца на различни възрасти рецитираха стиховете. Всички заедно отдаваме заслужена почит към Левски.

След силно емоционално въздействие в стихове и песни тържествените  дни посветени на Патрона на училището завършиха с равносметка и поощрение за най- изявилите се.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *