Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Небойша Видич: Отборът показа хъс и характер

Балкан победи у дома Рилски спортист и нанесе първо поражение в Редовния сезон на своя съперник след повече от година. „Зелените“ направиха обрат в третата част и въпреки че самоковци се върнаха в мача, нашите удържаха сладката победа със 74-73. Ето какво каза след победата старши-треньорът на Балкан Небойша Видич:

“Разбрах, че сме станали втори след победата на Берое над Черноморец. Това е първото, което ни носи тази победа срещу Рилски спортист. Второ тя ни показа, че отборът ни има хъс и характер. Дали съм доволен, не съм, разбира се. Специално в третата четвърт, когато изпуснахме 12 точки преднина. Показахме характер и сърце. Дори, когато не всички от играчите дават максимално възможностите си индивидуално, трябва да се бие. Не може винаги всички играчи да имат допълнителен принос.

Готвихме се за Рилски спортист. Мисля, че тактически отработихме нещата добре. Третата четвърт започнахме да играем нещата, които не бяха в нашия план, но се върнахме тежко след това. Върнахме се със защита и това е причина за тази победа. Разбира се и тази страхотна публика. Надявам се всички, които са тук, да са щастливи и да са очаквали Балкан да победи, а не да падне. В живота не можеш да си избираш само родители, братя, сестри и роднини. Всичко останало можеш. За това селекцията в живота е много важна. Сега нямаме тези грешки, защото селекцията е такава да може да играе без грешки. Преди имахме проблем с много грешки. Между мача с Черноморец и днес работихме много. За всичко трябва време. Балкан винаги след нова година е играл по-добре. Сега е февруари. Проблем е, че загубихме малко време със селекцията. Надявам се, че ще вървим само нагоре и с дисциплината, и с организацията, и с всичко.”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *