Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Община Ботевград ще отпусне над 73 хил.лв за ремонт на счетоводния отдел в МБАЛ и за закупуване на 26 легла за Вътрешно отделение

В общинска администрация Ботевград е постъпила докладна записка от Орлин Цветков – управител на „МБАЛ – Ботевград“ ЕООД, с искане за отпускане на финансови средства от община Ботевград относно извършените строително-монтажни работи в помещенията, ползвани от финансово-счетоводния отдел на „МБАЛ – Ботевград“ ЕООД, на стойност 37 246 лв с ДДС. В същата Докладна записка е аргументирана необходимостта от закупуване на 26 болнични легла, заедно с матраци и шкафчета,на стойност 35 880 лв с ДДС за нуждите на Вътрешно отделение.

Искането е във връзка с извършване на ремонт на болницата и възможността да се използва пълния капацитет на новоремонтираното Вътрешно отделение.

Предстои Общински съвет-Ботевград на 24 февруари /четвъртък/ да даде съгласие от собствени приходи на община Ботевград да бъдат отпуснати финансовите средства.

Мотивите на Орлин Цветков са, че помещенията във финасово -счетоводния отдел са били в много лошо състояние, а там ежедневно се обслужват голям брой пациенти. Ремонтните дейности са включвали подмяна на силно компрометираната дървена дограма, направени са изолация с минерална вата, шпакловка и боядисване.

По думите на управителя на общинската болница ремонтът на Вътрешно отделение е изпълнен съгласно всички нормативни изисквания за добра медицинска практика, вследствие на което болницата има готовност да премести болните с Ковид 19 от временно изградения сектор във Вътрешно отделение.

1 коментар на “Община Ботевград ще отпусне над 73 хил.лв за ремонт на счетоводния отдел в МБАЛ и за закупуване на 26 легла за Вътрешно отделение

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *