Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Балкан допусна първа загуба в полуфиналите срещу Левски

Балкан допусна първо поражение в полуфиналите срещу Левски. В първия мач от серията в „Универсиада“ „зелените отстъпиха на своя съперник с 66-56 след нов оспорван мач. Нашите изоставаха през повечето време, но след обрат в третата част поведоха с една преди последната. Две минути преди края обаче домакините поведоха с 10 и решиха срещата.

Така „сините“ намалиха изоставането си в серията до 2-1 победи, а четвъртият мач от серията е в петък на 20 май отново в София. Играе се до три победи от пет мача, а Балкан има възможност да реши серията още тази седмица. 

Мачът започна оспорвано в първите 2,3 минути, но постепенно Левски, който играеше на гребена на вълната, поведе с 14-5 в мача. Дълго време нашите имаха един кош от игра от средно и след много слаба успеваемост при стрелбата. Най-голямата разлика на съперника стигна 16 точки, а след първия период домакините водеха с 23-10. И двата отбора имаха по една точна стрелба от тройката от 8 опита. Втората четвърт започна много слабо и за двата отбора като имаха едва по 5 точки за 6 минути. Последва таймаут за „зелените“, след който Балкан успя да раздвижи по-добре нещата в нападение. Крисчън Джоунс даде добър подем с две мощни забивки, а след него и Уош направи една. Балкан направи серия 8-0 за2 минути и се доближи само на 7 точки при 30-23. Нашите обаче пропуснаха шанс да запазят малка разлика и на почивката Левски върна аванс от 9 – 34-25. Интересен факт беше , че за 20 минути и двата тима имаха по една тройка от 10,11 опита. Домакините имаха 13 борби повече, а грешките бяха 13-10 за „сините“.

За съжаление в началото на второто полувреме Крис Минков извърши четвъртото си лично нарушение. Балкан започна леко да стопява разликата си и направи пълен обрат в третия период, печелейки го с 20-10. Така момчетата на Небойша Видич заедно с невероятната публика в „Униерсиада“ върнаха изцяло нещата в своя полза, след като се възползваха от грешките на противника и поведоха с 44-45 преди финалните 10 минути. Силно включване в тази част за Балкан имаше Амад Рори и Дерик Маркс.

Левски започна последната част със серия 6-2, за да върне предимството си. Балкан изравни за 50-50, а Чавдар върна предимството на „сините“. Близо 2 минути Балкан нямаше кош, а домакините направи нова серия 6-0, за да поведоха отново с 56-50. Нашите не успяваха да се възползват от тази ситуация и въпреки че имаха  шанс да се доближат до 2. Три минути и половина преди края Левски пак поведе със 7 при 59-52 след кош и фаул на Чернокожев. Там бе отсъден и петият фаул на Крис Минков. Това бе най-голямата разлика в периода. Грозев изпусна тройка, след него Захариев наниза една, с която направи 10 аванс на домакините 2 минути и половина преди края – 62-52 и докрая удържаха победата. Нашите имаха един кош за 4 минути, което позволи на съперника да реши срещата. Срещата се изнерви в края след доста груби фаулове.

Левски имаше близо 20 борби повече. 

Двама играчи на Балкан имаха двуцифрен актив само. 14 отбеляза Дерик Маркс, който имаше и 6 грешки, а с 14 и 8 борби завърши Крисчън Джоунс.

Христо Захариев имаше 17 точки 9 борби за успеха на Левски. 14 отбеляза Чавдар Костов, а 10 имаше Джош Паркър

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *