Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Фолклорен ансамбъл „Заря“- Правец със самостоятелен концерт на ботевградска сцена

В самостоятелен концерт на сцената на НЧ “Христо Ботев 1884г“ ПФА „Заря“- Правец представи пред ботевградската публика богата палитра от песни и танцови произведения.

Концерта започна с „Ръченица“ по хореография на Димитър Дойчинов и музика на проф. Христо Христов. Последва танца „Бучимиш“ по хореография на Ивайло Димитров и музика на Диан Пенков. Под звуците на народна музика и с хореография на Ивайло Димитров децата на ансамбала показаха танца „Надиграване“. Детският народен оркестър на ПФА „Заря“ представи пред публиката „Правешка сюита“. Ицпълнители на фолклорния ансамбъл изпяха песните „Либе ле, либе Денгубо“, „Либе, либе“, „Сдумала се малка мома“ и „Скарали се три дружки“.

Показани бяха и танците „Ветрените ергени“ по хореография на проф. Петър Ангелов и музика на Стефан Мутафчиев, „Средногорки“ по хореография на Димитър Дойчинов и музика на Тодор Пращаков, „Абдал“ по хореография на Ивайло Димитров и музика на Светлин Димитров, „Ергенаши“ по хореография на Кирил Харалампиев и музика на Кирил Стефанов.

Първата част на концерта завърши с “Джиновски камерен танц”, който в началото на месеца спечели 1-во място в 19-ото издание на Националния фестивал на камерния танц в Хасково.

Във втората част на концерта Представителен фолклорен ансамбъл „Заря“ – Правец представи танцов спектакъл по мотиви от разказа “Ветрената мелница“ на Елин Пелин.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *