Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Екипът на фондация „Нана Гладуиш – Една от 8“ идва във Фантастико Ботевград

Екипът на фондация „Нана Гладуиш – Една от 8“ идва в Ботевград на 5 ноември в супермаркет ФАНТАСТИКО. За втора поредна година неправителствената организация и търговската верига провеждат мащабна комуникационна кампания за превенция на рака на гърдата. Инициативата „Прегледай се. Погрижи се за себе си!“ цели да привлече общественото внимание към профилактиката, след като Световната здравна организация обяви, че ракът на гърдата е най- разпространеното онкологично заболяване сред населението на планетата. В България всяка година около 3 500 жени и техните семейства чуват тази диагноза.

На 5 ноември екипът на фондацията ще пристигне с емблематичния розов кемпер в Ботевград. От 11:00 ч. до 14:00 ч. дамите от неправителствената организация ще разговарят с всеки, който има нужда от информация за симптомите на най-разпространеното онкологично заболяване при жените и профилактиката му. Те ще предоставят и полезни материали по темата, информация за дейностите на фондацията, насочени към страдащите от рак на гърдата и към техните семейства.

Призивът „Прегледай се. Погрижи се за себе си!“ е изписан върху торбичките за пазаруване във ФАНТАСТИКО, за да напомня, че прегледът при мамолог не бива да се пропуска, а ранната диагностика дава шанс за лечение.

В рамките на кампанията ФАНТАСТИКО ГРУП дарява 50 000лв. в подкрепа на дейността на фондацията, като средствата ще бъдат предназначени за провеждането на профилактични прегледи за рак на гърдата в различни градове на страната, както и за информационна и практическа подкрепа на жени с тази диагноза. В рамките на партньорството на фондацията с ФАНТАСТИКО, от 1.11.2021 г. до днес, са проведени 2308 индивидуални информационни консултации на жени с диагноза рак на гърдата. През тази година екипът на фондацията посети 5 града с програмата „Ела и се прегледай“ (Хисаря, Стралджа, Обзор, Казанлък и Силистра) и осъществи 1 209 прегледа (1208 жени и 1 мъж), като са установени 11 находки за допълнителна верификация.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *