Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Калоян Бинев от СК „Сунг-Ри Ботевград“ спечели златен медал на турнир в Румъния

Четиримата български таекуондисти, които ще вземат участие на Световното първенство за мъже и жени в Мексико след седмица, се представиха отлично на един от най-старите международни турнири Dracula Open G2 в Румъния.

Калоян Бинев от СК „Сунг-Ри Ботевград“ спечели пет последователни победи в категория до 74 килограма и грабна категорично златния медал. Бинев надделя над представители на Гърция, Турция, Молдова и САЩ, за да се изправи на финала срещу таеуондист от Испания. Българинът бе безгрешен и в двата рунда и се качи на най-високото място на почетната стълбичка. Той бе определен и за най-добър състезател на турнира при мъжете.

Състезателите, които са част от националния отбор Митко Джорджев и Николет Костова са представители на ТК Гладиатор от гр. Дупница с личен треньор Христо Михалчев, Калоян Бинев представя ТК „Сунг Ри“ от Ботевград с личен треньор Владимир Далаклиев, а Селен Гюндюз е с треньор Чагри Кизил.

В класирането при мъжете България зае първо място, а в генералното подреждане българските таекуондисти се класираха на трето място.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *