Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Ботевград отпразнува тържествено 145 години от своето освобождение

Днес, 29 ноември, честваме 145-та годишнина от Освобождението на Ботевград от турско робство. По този повод се проведе заключителната част от програмата, с която бележитата годишнина бе отбелязана.

На пл. „Саранск“ пред Паметника на свободата се проведе честване с участието на 10-ти механизиран батальон към Сухопътни войски на Република България.

Кметът на Общината Иван Гавалюгов се обърна към всички ботевградчани: „Скъпи ботевградчани, вярвайте в своите способности, уважавайте и ценете себе си и тези около вас. Радвайте се на красивото късче земя, на което живеем! Мислете позитивно и действайте градивно. Бъдете здрави, упорити и вдъхновени от мисълта, че точно ние днес, тук и сега градим и надграждаме. Честит празник на нашия скъп, прекрасен и роден Ботевград!“

След речта на кмета Гавалюгов протече традиционното поднасяне на венци и цветя пред Паметника на свободата от общинското ръководство, служители на общинската администрация, институции, предприятия, детски и учебни заведения и кметства от община Ботевград.

Честването приключи с тържествена заря-проверка по повод празнуването на 145 години от освобождението на Ботевград, с участието на военно формирование 54990 – Враца и ученически отряд от Ботевград.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *