Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Приключи ремонтът на ул. „Христо Ботев“ и „17-ти ноември“

Наскоро приключи дългоочакваният ремонт на участък от улица „Христо Ботев“, както и участък от улица „17-ти ноември“.

В продължение на няколко месеца по ул. „Христо Ботев“ в участък от бул. „Трети Март“ до ул. „Иван Вазов“ и на ул. „17-ти Ноември“ в участък от бул. „България“ до ул. „Сан Стефано“ бяха извършвани ремонтни дейнсти – ремонт на тротоарите и подмяна на асфалтовата настилка. Преди тези дейности, обаче, през лятото бе извършена цялостна подмяна на водопровода по тези и още две улици.

След подмяната на водопровода бяха подменени и тротоарните настилки по тези две улици от фирма „ЛКС ООД“ с обществена поръчка на стойност от 320 000,00 лева с ДДС, които се осигуряват от от бюджета на Община Ботевград със средства за целева субсидия за капиталови разходи. Цената, предложена от фирма ЛКС ООД бе 266 383,98 лева.

За подмяната на асфалтовата настилка, пък, бе назначена фирма „ПЪТСТРОЙ-92“ АД, която извърши: нивелетно фрезоване; рекордиране на улични оттоци; рекордиране на ревизионни шахти; рекордиране на СК; доставка и полагане на неплътен асфалтобетон биндер, вкл. битулма емулсия; доставка и полагане на пътна маркировка с бяла боя с перли.

Ремонт на тротарите и на пътната настилка се извършва и в момента на ул. „Александър Батенберг“. В частта от ул. „Цар Самуил“ до ул. „Хан Аспарух“.

1 коментар на “Приключи ремонтът на ул. „Христо Ботев“ и „17-ти ноември“

  1. Половин година прах, шумотевица от машини и псувни от ремонтиращите, мърсотия, боклуци от ремонта и ремонтиращите. Пропускате кабелите, за които надзирател беше чиновник от общината.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *