Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

5300 лева събраха благородните златаровски сърца

С едно огромно добро дело, много усмивки и равносметка за осмислени и пълни 365 дни приключи година 2022-ра за златаровци. В навечерието на Рождество, когато всеки от нас търси смисъла в най-дълбоките и чисти пространства на своята душа, учениците от Профилирана природо-математическа гимназия „Акад. проф.д-р Асен Златаров“ – Ботевград събраха сумата от 5300 лева в благотворителния коледен базар, който се проведе от 19 до 22 декември 2022 г. 

По решение на ученическия съвет със сто лева ще бъде подкрепен нуждаещ се наш съгражданин със зрителни здравословни проблеми, а с по 2600 лева ще бъдат подкрепени за лечение двама наши ученици. 

Част от вкусните домашно приготвени лакомства бяха споделени с обитателите на Дом за стари хора „Д-р Адриян Атанасов“ – Ботевград.

В последния учебен ден от 2022-ра година директорът на училището Даниела Колева връчи десетки награди на участниците в конкурсите за най-добре украсена класна стая, най-голяма коледна картичка, електронна коледна картичка и коледна картичка от света на химията.

Конкурсната комисия, в чийто състав влизат г-жа Колева, Цанка Маркова и ръководството на ученическия съвет – Божидара Зланкова, Божидар Маринов и Петьо Пеев, бе изключително затруднена при определяне на призьорите и определи по няколко първи, втори и трети места.

Първото място за най-стилна коледна украса отиде при учениците от 12б и 8в клас, които споделят една класна стая, както и при 11г клас. На второ място са класирани 8б и 8г клас, а третото място е за 8а, 11в, 12в, 9а и 10а клас.

Специалната награда за най-креативна класна стая грабнаха учениците от 11а клас.

В конкурса за най-голяма коледна картичка наградите са за:

  • Първо място – Катрина Петрова и Калина Маринова от 9г клас
  • Второ място –  8в клас
  • Трето място – Сиана Николова от 5 клас, Мария-Магдалена Иванова от 12а клас, Марияна Георгиева от 12а клас и Ангел Василев от 12б клас.

Ето и призьорите в конкурса за електронна коледна картичка:

  • Първо място – Пламена Петровска от 6 клас
  • Второ място – Сиана Николова и Калина Въгларска от 5 клас
  • Трето място – Гергана Ценова от 7 клас и Доротея Низамова от 5 клас

А наградите в конкурса коледна картичка в света на химията отидоха при:

  • Първо място – Симона Миланова от 9б клас
  • Второ място – Стилияна Христова от 12в клас
  • Трето място – Теса Иванова, Василена Пешева, Поля Петрова, Марина Маринова и Гергана Недкова от 10в клас, Изабела Цонева от 10в клас, Лора Гергиева от 12в клас, Марина Ценова от 9в клас и Румена Соколова от 9б клас.

Източник: ppmg-botevgrad.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *