Ива Стайкова: “Доброто се прави не само по Коледа, а всеки ден!“

„Доброто се прави не само по Коледа, а всеки ден и не струва много, а само желание“, твърди Ива Стайкова от Ботевград. Според нея празник е всеки ден, когато сме щастливи и не само, когато календарът ни задължава!

И понеже казват „По Коледа стават чудеса“, днес то стана за Детското отделение в МБАЛ – Ботевград, където служителката на „Изи Пей“ от офис Кауфланд Ботевград, Ива Стайкова, зарадва медицинските служители, с дарение на консумативи и лекарства. Те са закупени, след като бяха събрани 1 526 лева, по нейна инициатива.

Благотворителната кауза за събирането на средства за Детско отделение стартира на 22 юли по случай нейния юбилей. Дарителската инициатива приключи успешно днес, 25 декември, с предаването на закупените консумативи и лекарства, които бяха  приети от старша сестра Златка Димитрова, която, от името на екипа на Детско отделение, отправи огромна благодарност и не скри вълнението си от благородното дело.

Със сумата, която се събра в продължение на 5 месеца са закупени 4 броя инхалатори, електронна везна за измерване теглото на бебетата, пет броя термометри, шест броя възглавници, три броя протектори за легла, детски лепенки за рани с картинки, шпатолки за гърло, лекарства доставени от Турция – 2 кутии пулмикорт и 5 кутии вентолин, за инхалации за децата, термометри. Платена и поръчана от Италия е аспирационна помпа, която ще бъде доставена месец януари.

Ива се чувства безкрайно щастлива, защото смята, че дарението ще допринесе за по-добро здравословно състояние на много дечица, а те са нашето бъдеще.

„Децата са всичко, те са нашият живот и трябва да растат в радост и щастливи детски дни. Огромно благодаря на целия екип на Изи Пей, на всички добри хора, на нашите прекрасни клиенти, които съдействаха в събирането на тези средства, на управителя на Кауфланд – Илиян Ценов за помощта в отварянето на кутията и свидетелстването в преброяването на парите и цялата подкрепа, която прояви в този период“. Ива отправя благодарност и към младото семейство от Трудовец – Ива и Димитър Димитрови, които изработиха с голямо желание самата кутия и поставиха първата сума.

„Животът е кратък, за това трябва да бъдем по-добри! Заедно сме по-силни, по-щастливи и можем повече“. Затова Ива Стайкова пожелава от все сърце на всички незабравима Коледа. “Нека хората вярват, че се случват чудеса и се сбъдват мечти не само по Коледа!“.

1 thought on “Ива Стайкова: “Доброто се прави не само по Коледа, а всеки ден!“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *