Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Балкан надви ЦСКА в първи мач за новата година

Балкан записа пета победа в последните си шест мача в НБЛ, след като тази вечер спечели дербито на 14-ия кръг в първенството срещу ЦСКА с 81:67 в зала “Арена Ботевград”. По този начин отборът на Петър Златанович се завърна на пътя на победите след поражението си от лидера Рилски спортист в края на миналата календарна година.

След този двубой Балкан е с баланс 9-3, а в следващия кръг гостува на Левски. ЦСКА е с 7-6 и му предстои домакинство Рилски спортист. За първи път в НБЛ дебютира и картотекираният юноша от школата на Балкан – 16-годишният Кристиян Василев.

Темпото и резултатността на двата отбора драстично падна след началото на заключителната четвърт. Силни изяви в нападение на Христо Захариев и Павлин Иванов направиха аванса на Балкан 15 точки едва 2:42 минути преди края на двубоя. Така до края на двубоя не се стигна до изненади и остана единствено да се оформи крайният резултат.

Христо Захариев поведе Балкан към триумфа с 20 точки и 5 борби. Павлин Иванов се разписа с 15 точки, Николай Грозев реализира 10.

Зейн Ноулс бе над всички за отбора от София с 20 точки и 8 борби. Райли Оуенс има 15, 5 овладени под двата ринга топки и 5 асистенции. Мартин Сотиров наниза 11.

Източник: bgbasket.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *