Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Доброволци от Германия, Холандия, Испания и Португалия гостуваха на Златаровци

По покана на Тодорка Коцева, учител по гражданско образование, в ППМГ „Акад. проф. д-р Асен Златаров“ гостуваха доброволци на сдружение “Възможности без граници” от Германия, Холандия, Испания и Португалия.

Интересна инициатива се осъществи с всички ученици от 11-те и 12-те класове, но и с активното участие на учителите от методичните обединения по чуждоезиково обучение и ОНГОР.

Учениците бяха разделени в по 3 групи в 1-ва и 2-ра смяна, като заниманията се водеха английски и немски език. В първата част се състояха интересни занимания, насочени към справяне с конфликти. Втората част бе в представяне и разучаване на играта “Барабар”. Това е настолна игра за учене и забавление, която е иновация в образованието по права на човека. Тя развива изключително много умения, използвайки различни вдъхновяващи личности в класната стая, чрез който в екип да се води борба да се спаси Земята от апокалиптично бъдеще.

Учениците общуваха сърдечно помежду си, обмениха контакти за бъдещо приятелство.

Г-жа Даниела Колева – директор на училището благодари на всички за активното участие и подари на гостите подаръци с емблемата на гимназията. А сега следва разпространение на играта и в други класове и часове.

Източник: ppmg-botevgrad.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *