Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Иван Ченчев: Приеха се 10 законопроекта на БСП, сред които еднократната помощ за деца, безплатните учебници и минималната работна заплата

„Резултатът на БСП трябва да се вдигне на изборите заради всичко, което направи в този парламент“. Това заяви заместник-председателят на парламентарната група на „БСП за България“ Иван Ченчев в „Денят започва“ по БНТ и посочи: „Еднократната помощ за деца от 1-ви до 4-ти клас от 300 лв., безплатни учебници до 12-ти клас, минималната работна заплата да стане 50% от средната. За този кратък парламент има 10 приети законопроекта на БСП, 7 от които са на второ четене. И всичко това на фона на хаоса, който беше. БСП винаги се е борила за българите преди всичко.“

По неговите думи не може да се причислява неуспеха за несъставяне на редовно правителство на БСП, тъй като първата и втората политическа сила също не са успели. „Те дори не надскочиха собственото си его да говорят с всички, а когато бяха поканени от нас на такива разговори, отказаха. Те пратиха България на избори“, подчерта Ченчев. 

Според депутата от „БСП за България“ България вече има крещяща нужда от редовен кабинет, който да изведе страната от кризите. Той обясни, че кметовете са притеснени, защото все още няма бюджет и това го усещат най-много общините, тъй като средствата от предходния не стигат. 

„В областта на културата положението също е трагично – няма пари нито за читалища, нито за музеи, нито за сценични изкуства. Всичките сълсовия са изключително притеснени“, каза още Ченчев.

Социалистът бе категоричен, че заради всичко това служебният кабинет е трябвало да внесе бюджет за 2023 г.  „Изправиха държавата срещу българите. Държавата е тази, която трябва да решава проблемите на българите, което обаче не се случва към момента“, подчерта Иван Ченчев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *