Клуб „Таек-кион“ с участие на Държавното първенство по Таекуон-До ITF в Панагюрище

327 състезатели от всички клубове в страната взеха участие в тридневното Държавно първенство по Таекуон-До ITF, което се проведе при отлична организация в зала „Арена Асарел“ в Панагюрище. В дисциплините „спаринг“ и „силов тест“, разделени във възрастови групи от юноши, девойки, мъже, жени и ветерани, таекуондистите показаха майсторски умения пред многобройната публика, която беше дошла да гледа на живо.
Завършилото Държавно първенство беше и официална квалификация за влизане в националния отбор на България за предстоящото през месец април Европейско в Италия. До края на този месец ще станат известни имената на всички наши таекуондисти, които ще започнат подготвителен лагер на 15 март в Благоевград.

Местният клуб ТАЕК-КИОН взе участие с осем състезатели и се завърна със 2 златни, 1 сребърен и 4 бронзови медала.

Цветелина Георгиева за пореден път се утвърди като лидер и взе златото в категория – 60кг. при девойки старша възраст.

Виолина Белякова в категория – 50кг при 13-14 годишните момичета се пребори с тежката конкуренция и също спечели злато.

Никол Кожухарова – една нова надежда на Таек-кион. При девойки младша възраст в 45 килограмовата категория, Никол стигна до финалите, но малко не и достигна да победи националната състезателка от Пернишкия клуб “Калоян Ладимекс” и остана на второ място.

Калин Петков в една от най-тежките категории при юноши младша възраст – 60кг. стигна до полуфиналите, но загуби от представител на Благоевградския клуб “ Фолкън “, който по-късно стана пръв в тази категория. Така Калин остана на трето място.

Георги Петров, който играе при юноши младша възраст в най-тежката категория в тази възрастова група +70кг., показа добра игра, но не успя да пребори конкуренцията и също взе бронз.

Камелия Игнатова в категория – 45кг при 11-13 годишните момичета също спечели бронзов медал.

Маргарита Геровска мереше сили при 11-13годишните момичета в категория над 55кг., където спечели третото място.

Доста силна конкуренция срещна Никол Кръстанова в своята възрастова група и категория и не успя да се запише с медал.

В края на месеца предстои вторият етап от държавното първенство, след което ще има преборвания за включване в националния отбор за предстоящото Европейско, което ще се проведе през м.април в Италия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *