Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Димитър Димитров и Павлин Иванов са в състава на националите за лагера в Ботевград

Селекционерът на мъжкия национален отбор Росен Барчовски избра 15 играчи, които ще се готвят за мачовете през февруарския прозорец от предварителните квалификации за Евробаскет 2025, обявиха от БФБ.

Тимът се събира на 18 февруари, като ще отпътува за Плоещ на 22 февруари – ден преди гостуването на Румъния. Първоначално идеята бе лагерът да стартира в Русе, но днес от федерацията обявиха, че това ще стане в Ботевград. Двубоят с Португалия е на 26 февруари в „Арена Ботевград“.

Както BGbasket.com съобщи, дебют за националния отбор се очаква да направи американският гард на Газиантеп Коди Милър-Макинтайър. В предишния прозорец Барчовски разчита на друг негов сънародник – центъра Дейвид Кравиш.

Александър Везенков също получи повиквателна, като той трябва да играе в мача срещу Португалия, тъй като преди това има ангажименти с клубния си тим Олимпиакос.

Капитанът на тима Чавдар Костов също ще е на линия за решителните двубои, въпреки че след Евробаскет 2022 обяви, че прекратява кариерата си в представителния ни тим.

В разширения състав се завръщат Димитър Димитров и Станимир Маринов, като прави впечатление, че в групата са и играчите на Черноморец Симеон Лепичев и Георги Боянов, както и състезателят на Левски Лъчезар Димитров.

Ето и играчите, от които ще избира Барчовски:

Димитър Димитров – Балкан

Емил Стоилов – Естудиантес, Испания

Симеон Лепичев – Черноморец

Цветомир Чернокожев – Спартак Плевен

Йордан Минчев – Рилски спортист

Алекс Симеонов – ЦСКА

Александър Везенков – Олимпиакос, Гърция

Чавдар Костов – Рилски спортист

Иван Алипиев – Латина, Италия

Георги Боянов – Черноморец

Станимир Маринов – Спартак Плевен

Павлин Иванов – Балкан

Коди Милър-Макинтайър – Газиантеп, Турция

Деян Карамфилов – Рилски спортист

Лъчезар Димитров – Левски

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *