Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Миньор 2015 победиха Балкан-2 за Купата на ББЛ

Купата на ББЛ ще има нов притежател. Това стана факт, след като на старта на осминафиналите в турнира Миньор 2015 отстрани миналогодишния носител на трофея Балкан -2 с 86:70 в зала „Дружба“ в Хасково.

Въпреки че бе без основни състезатели като Георги Бързаков и Боян Тенев, повечето опит на отбора от Перник си пролича, като тимът доминираше най-вече при играта в подкошието, макар да изпусна 15 от всичките си 30 наказателни удара.

На четвъртфиналите Миньор 2015 ще се изправи срещу победителя от мача Йънг Бойс София – Пловдив Мамбас.

Двубоят започна с ниска резултатност и от двете страни. Въпреки че баскетболистите на Георги Младенов вкараха само една тройка за първата част, съперникът им така и не се разписа в подкошието и след десет минути игра те водеха със 17:11. Проблемите за „зелените“ се задълбочиха, тъй като още в началото на втория период Михаил Гавазов седна на пейката за четири лични нарушения. Преднината на Миньор 2015 стана и двуцифрена, а на почивката той бе напред с 37:29, въпреки че на няколко пъти ботевградският тим бе близо до обрата.

След паузата отборът от Перник взе инициативата и започна да увеличава преднината си, като преди заключителната четвърт водеше с 65:49. До края баскетболистите на Мирослав Ралчев се доближиха на 9 точки, но не успяха да застрашат по-сериозно водачеството на съперника. Те имаха проблеми и с фауловете през голяма част от срещата, като Михаил Гавазов и Иво Корестилов не завършиха мача заради пет нарушения.

Георги Дамянов бе най-резултатен за победителите с 28 точки (5 тройки). Кристиян Ставрев реализира 15 точки с 9 борби, Мартин Мандалски се отчете с 12 точки, с 11 е Христо Гатев (12 борби), а 10 има Николай Иванов.

За Балкан -2 Александър Гавалюгов завърши с 20 точки, с 16 е Иво Корестилов, 13 и 9 борби записа Стефан Михайлов, а 12 точки добави Илиян Пищиков.

Източник: BGBasket.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *